Thaimaassa tarvitaan kipeästi luistimia

0

Kaarinalainen Aarno Lehtinen pelasi pari vuotta jääkiekkoa Thaimaassa pääsarjatasolla. Nyt hän on käynnistämässä maassa junioritoimintaa.

– Jääkiekko on Thaimaassa niin sanottu eliittiurheilulaji, koska sen harrastaminen on erittäin kallista. Nuoret, jotka on saatu houkuteltua lajin pariin ovat rikkaista, bangkokilaisista perheistä, Lehtinen kuvailee.

Hänen tarkoituksenaan on tarjota mahdollisuus harrastamiseen niille lapsille, jotka asuvat maaseudulla köyhissä olosuhteissa. Lehtinen käynnistää ensi vuonna luistelukoulun 40 nuorelle. Avukseen hän on saanut kaksi paikallista, jotka keräävät nuoria lajin pariin.

Lehtisen tehtävänä on opettaa lajin alkeet. Sitä ennen on edessä kuitenkin varusteiden hankkiminen Suomesta kirpputoreilta. Lehtinen ottaa myös vastaan käytettyjä varusteita lahjoituksena. Yhteydenottoja hän toivoo ensisijaisesti Facebookin kautta, josta hänet löytää omalla nimellä.

Aarno Lehtinen on vienyt jo ensimmäiset luistimet ja mailat Thaimaahan. Suurin osa paikallisista lapsista ei ole koskaan nähnyt pelattavan jääkiekkoa, mutta ovat innostuneet lajista kovasti.
Aarno Lehtinen on vienyt jo ensimmäiset luistimet ja mailat Thaimaahan. Suurin osa paikallisista lapsista ei ole koskaan nähnyt pelattavan jääkiekkoa, mutta ovat innostuneet lajista kovasti.

.Lue lisää 5.11.2014 lehdestä