Kaarinalaisvanhusten kodeista anastettu rahaa

0

Kaarinalaisten vanhusten asunnoista on varastettu alkuviikolla rahaa. Poliisi pyytää havaintoja tapauksista.

Kaksi miestä olivat menneet puoliväkisin maanantaina 10.11. kello 17.30 Pehtorinkadulla asuvan eläkeläisen asuntoon. Poliisin saamien tietojen mukaan miehet olivat kertoneet olevansa SPR:stä ja esitelleet kassissaan ollutta tavaraa. Miehet kävivät vuorotellen keittiössä juomassa. Miesten käynnin jälkeen eläkeläinen huomasi, että keittiöstä olleesta kukkarosta puuttui pieni summa rahaa. Vanhempi miehistä oli noin 40-50-vuotias, kaitakasvoinen, noin 180-senttinen ja nuorempi 20-30-vuotias, pyöreäkasvoinen ja tanakampi.

Tiistaina 11.11. varas oli käynyt Saniaisentiellä sijaitsevassa Vanamossa. Rivitalotyyppisen talon yhteen asuntoon oli yritetty tunkeutua ja kahteen asuntoon tunkeuduttu puoliväkisin sisälle noin kello 17.30 aikaan. Kummastakin asunnosta oli anastettu pienehkö summa rahaa. Tunkeutuja oli yli 180-senttinen, laiha tai solakka, noin 50-vuotias tummiin pukeutunut mies.

Tapauksiin liittyvät havainnot ja tiedot pyydetään ilmoittamaan Kaarinan poliisiasemalla numeroon 0295444767.

Suomen Punainen risti haluaa korostaa, että heidän vapaaehtoisensa eivät käy soittelemassa ovikelloa pyytämässä rahaa, tekemässä tarkastuksia tai tarjoamassa ystäväpalvelua. Kodeissa käyvät Punaisen Ristin ystävät ovat asiakkaille tuttuja ja he käyvät sovittuina aikoina.  Punaisen Ristin keräysaikoina kerääjillä on Punaisen Ristin keräysliivit
ja keräyslippaassa on ajantasaiset lupatarrat ja lippaassa sinetti. Keräyksiä suoritetaan kuitenkin vain keräysaikoina kuten nälkäpäivänä