Läpiajoa ei sallita Metsolankadun ja Ketoniitynkadun välillä

0

Metsolankadun ja Ketoniitynkadun asukkaat ovat anoneet liikennemerkkien poistoa katujensa välissä sijaitsevalta kevyen liikenteen väylältä. Liikennemerkkien avulla on pyritty estämään läpiajoliikenne katujen välillä. Kadut sijaitsevat Herrasniityn asuinalueella.
Asukkaat perustelevat anomustaan sillä, että muutos lyhentäisi Metsolankadun asukkaiden ajomatkaa asioitaessa Kaarinan keskustassa. Lisäksi posti- ja jäteautojen liikennöinti helpottuisi alueella.

Lautakunnan päätösesityksessä kuvaillaan alueen liikennejärjestelyä keinotekoiseksi, sillä katu sijaitsee kaava-alueen reunassa ja kadulla liikkuu todennäköisesti pääasiassa kadun varren asukkaat. Läpiajon salliminen vaatisi kuitenkin asemakaavan muuttamista, sillä asemakaavassa kadun käyttötarkoitus on määritelty jalankulkijoille ja pyöräilijöille varatuksi kaduksi. Tämän vuoksi liikennemerkkejä ei aiota poistaa.