Sensuuri iskee yllättävältä taholta

0

Luokanopettaja kritisoi kaupunginvaltuuston päätöstä ja ennustaa, miten se tulee vaikuttamaan oppilaisiin käytännössä. Vanhemmat eivät ole tyytyväisiä lapsensa urheiluseuran toimintaan. Toritapahtumassa haastattelua antavan kävijän mielestä järjestelyt ovat aivan epäonnistuneet. Vaaliehdokas paljastaa jotain mielenkiintoista.

“…mutta älä vaan kirjoita tätä mihinkään!”

Pettymys. Haastateltavat kertovat toimittajalle monia kiinnostavia, järkyttäviä tai tunteita herättäviä asioita, joita he kuitenkin kieltävät välittämästä eteenpäin. Onpa kerran eräs ulkopuolinenkin, siis haastattelun sivusta kuullut henkilö, kieltänyt minua laittamasta lehteen haastateltavani sanomia “asiattomuuksia”. Kyseinen asiattomuus oli kritiikkiä kaupungin hallintoelimiä kohtaan. Silloin tietysti kirjoitin lausumat lehteen.

Ihmettelen, miksi ihmiset aristelevat mielipiteiden kertomista. Pelkäävätkö he jonkun suuttuvan?

Muutosta ei koskaan tule, ellei joku uskalla osoittaa epäkohtaa sormella. Silottelusta ja silittelystä ei tule mitään. Paitsi tylsiä uutisia.

plää