Taianomainen viikonloppu Kaarinan lukiolla

0
kuva 1
Santeri Riuttasen, Mathias Sihvolan ja Charlotta Nefflingin vapaa-aika kuluu tänä syksynä Ronin, Harryn ja Hermionen  vuorosanojen opetteluun. Neffling on äänittänyt repliikit puhelimeensa, ja hän käy kävelyillä kuuntelemassa niitä.

Kaarinan lukion musiikkiteatterilinjan opiskelijat kokoontuivat viikonlopun mittaiselle leirille harjoittelemaan musikaalia, joka saa ensi-iltansa tammikuussa. Harry Potter ja Näkymätön Muste on kuudenkymmenen lukiolaisen yhteinen ponnistus, jonka käsikirjoitus pohjautuu Harry Potter -kirjasarjaan. Aikaisemmin musikaalin näyttelijät, tanssijat ja bändi ovat treenanneet omissa porukoissaan, kunnes viikonlopun harjoitusleirillä koko työryhmä yhdisti voimansa ensimmäistä kertaa.

– Minulla on tapana mielessäni mittailla prosessia matkana johonkin paikkaan. Helsinki-Turku-välillä mitattuna nyt oltaisiin Salossa. Toivon, että leirin päätteeksi ollaan Halikossa, sanoo projektin taiteellinen johtaja Ari Ainasoja. Monta musikaalia lukiolaisten kanssa tehneenä Ainasoja tietää, että viimeinen kehityspiikki tapahtuu yleensä vasta juuri ennen ensi-iltaa.

1112914

Lukiolaiset häärivät sekä lavalla että kulisseissa, ja esimerkiksi puvustus, lavastus ja markkinointi toteutetaan opiskelijavetoisesti. Yleisö tulee näkemään myös akrobatiaa ja teknistä osaamista.

– Tämä on tällainen taiteiden poikkileikkaus, markkinoinnista vastaava Niko Ylä-Poikelus kuvaa.

Parasta musikaalin tekemisessä on nuorten mukaan yhteishenki. Innokkaan ryhmän käsissä synkästä Potter-tarinasta luvataan muotoutuvan hauska ja energinen show. Katso videolta, miten hilpeissä tunnelmissa ensimmäinen yhteistreeni sujui.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=Z_Lx5sHB0Mk” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]