Katso video: Yökirjastotunnelmia Piikkiöstä

0
Peikkolaulun pohjalta tehtävää ideoimassa edessä istuva Inka Kivelä sekä oikealta lukien Pauliina Savolainen, Matilda Alenius, Anna Pietikäinen, Aliisa Aarnio, Maisa Kytö, Erika Tölkkö, Venla Hansson, Ella Valtonen ja Sanni Soukki.
Peikkolaulun pohjalta tehtävää ideoimassa edessä istuva Inka Kivelä sekä oikealta lukien Pauliina Savolainen, Matilda Alenius, Anna Pietikäinen, Aliisa Aarnio, Maisa Kytö, Erika Tölkkö, Venla Hansson, Ella Valtonen ja Sanni Soukki.

Kymmenen nuorta tyttöä vietti viikonlopun alkajaisiksi erilaisen yön. He olivat kokoontuneet perjantain illansuussa Piikkiön kirjastoon, jossa oli tiedossa yhdessäoloa monenlaisen hauskan ja jännänkin tekemisen merkeissä.

Nuorille järjestetty Yökirjasto liittyi 10.11. alkavan Pohjoismaisen kirjastoviikon tapahtumiin. Koska vuoden teemana on Pohjolan peikot, yhtenä illan tehtävänä oli askarrella tai piirtää vanhan peikkolaulun antaman inspiraation pohjalta: ”Ol’ vanha ruma peikko aikoinaan…”

Kaksitoistavuotias Venla Hansson oli tullut Yökirjastoon ensimmäistä kertaa ja odotti kivaa yötä.

-En aio nukkua, hän napautti topakasti.

Piikkiön Yökirjastoa ideoi ja veti monen vuoden kokemuksella Anri Kaukomo.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=u6N2JzVLV2k&list=UUoXVfOXPFo17EnOaWqyhYwA&index=3″ width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]