Katso video: Joulukuusen valinta on tarkkaa puuhaa

0
IMG_4807
Toni Nurmio saapui poikineen kuusta valikoimaan. Nuoret miehet Viljami (vas.) ja Valtteri osoittautuivat asiantunteviksi apureiksi. Päätöstä tehdessä kiinnitettiin huomiota erityisesti oksien määrään.

Holman kuusitila toi vuoden ensimmäiset joulukuuset myyntiin Kaarinan keskustaan lauantaina. Pari puuta olikin jo heti haettu koteja koristamaan. Ostajat olivat olleet niin innokkaita, että olivat jo varhain aamulla käyneet myyntipaikalla kurkkimassa, joko kuusia saa.

Hanna Holman mukaan eri vuosina ei ole havaittavissa erityisiä kuusitrendejä. Yleisin joulukuusi on tuuheaoksainen metsäkuusi, mutta jotkut taas hakevat nimenomaan perinteisempää, viljelemätöntä kuusta, joiden oksat kasvavat harvemmassa. Holman tilalta saa myös erikoisempaa mustakuusta tai serbiankuusta, jolla on kaksiväriset neulaset.

Kuusen voi Holman mukaan hyvin hankkia jo nyt. Tuore kuusi säilyy, jos sillä on vettä ja tyvessä on tuore sahauspinta. Kuusta ei saa sijoittaa liian lähelle kuumaa patteria, takkaa tai avonaista ikkunaa, muuten se kuivuu.

Entä auttavatko erilaiset huhupuheina kiertävät poppakonstit, kuten hiuslakan suihkiminen kuuseen?

– Ei mitään konsteja tarvita, sanoo Holma kättään huiskauttaen.

Muutama seikka on hyvä muistaa kuusta ostaessa. Katso videolta Hanna Holman vinkit.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qX6LSPtboi4&list=UUoXVfOXPFo17EnOaWqyhYwA” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]