Katso video: Piikkiöön julistettiin joulurauha

0
IMG_4825pieni
Lyhtykulkueen kynttilät ja lyhdyt sytytettiin Beetlehemin rauhantulella, jonka partiolaiset toivat kirkolle.

Piikkiön perinteinen joulurauhan julistus kuultiin sunnuntaina Salvelan kartanon parvekkeelta. Julistus on vuosien saatossa saanut seurakseen kaikenlaista ohjelmaa. Tänä vuonna ensin kuunneltin koko perheen kauneimmat joululaulut Piikkiön kirkossa, mistä parisataapäinen joukko siirtyi lyhtykulkueena Salvelan kartanolle. Kulkijoiden lyhdyt ja kynttilät valaisivat hämärää talvi-iltaa kauniisti. Mukana tallusteli myös itse joulupukki ja jouluisiin asuihin puettuja hevosia.

Piikkiön joulurauhan julistus on laadittu paikallismurteella. Julistaja on aina kaikille tuttu piikkiöläinen, jonka henkilöllisyys pidetään etukäteen salassa. Katso videolta pätkä julistusta ja arvaa, kuka tänä vuonna kiipesi puhumaan parvekkeelle.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=FK2yXrUK91g” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]

 

Lue lisää 17.12.2014 lehdestä