RAY:n rahoituspäätös sinetöi Paletin kohtalon

0

Vapaaehtoistyön keskus Paletin jatkosta päätetään ensi viikolla. Toiminta jatkuu vain, jos Raha-automaattiyhdistys myöntää Paletille toiminta-avustuksen. Maanantaina Paletissa vietettiin 2,5 vuotta kestäneen hankkeen päätöstilaisuutta.

Projektikoordinaattori Tiina Valtanen toivoo, että vapaaehtoistyön motiivit uskallettaisiin tunnustaa avoimesti.

Valtanen viittaa tuoreeseen kyselyyn, jonka mukaan valtaosa vapaaehtoistyön tekijöistä kertoi auttamisen motiivin olevan itsekeskeinen: hyvän olon tunne tai tunne siitä, että on tärkeä. Vaikka kyselyn otos oli pieni, piilee tuloksissa totuuden jyvä.

– Vapaaehtoisen täytyy saada, että hän voi antaa. Täytyy pystyä sanomaan ääneen, että taustalla on itsekäs motiivi. Onko se suomalaisuutta, kun ei pystytä sitä sanomaan?

 

Lue lisää 10.12.2014 lehdestä