Deadline

0

Erilaisten töiden ja tekemisten valmistumisen määräajat ovat aika monelle meistä merkityksellisiä. Nimittäin siltä kannalta, että ne toimivat eräänlaisina piiskoina, että ylipäänsä tulee valmista.

Vanhan sanoman mukaan ihmiset ovat luonnostaan laiskoja. Vaikka eihän se lainkaan siltä näytä monia kanssakulkijoita seuratessa. Touhua kun näyttää riittävän, ja vauhtia tekemisessä.

Itse olen erilaisissa työtehtävissä ja välillä vapaa-ajallakin vaihtelevasti ja tiukastikin ollut deadlinen paineen alla. Deadline on aivan kuin oleillut yläviistossa olevana, muistuttavana sormenheiluttajana. Muistuttanut siitä, että pelkkä fundeeraus ei töitä valmista.

Olisinko ajan myötä jotain oppinut määräaikoihin varautumisessa? Niin ehkä onkin tapahtunut, jos oikein muistan työsuorituksiani vuosia sitten. Tai sitten kysymys on enemmänkin siitä, että töiden aikataulut olivat työsuoritteiden kokoon nähden useammin tiukkoja.