Katso video: Ei mikään tavallinen ratsastustunti

0

IMG_4969pieni

Ratsastajat ja hevoset joutuivat viikonloppuna jännittävän paikan eteen, kun Kaarinan Kenttäratsastajien järjestämässä tapahtumassa Piikkiön Ylikylän maneesissa harjoiteltiin koulu- ja esteratsastusta elävän yleisön edessä.

Valmentajiksi paikalle oli kutsuttu piikkiöläinen valmentaja ja talliyrittäjä Lilli Luoma sekä moninkertainen esteratsastuksen Suomen mestari Mikael Forstén. Forstén valmensi esteklinikkaa ja Luoma kouluklinikkaa. Klinikkamuotoisessa harjoittelussa valmentaja samanaikaisesti luennoi yleisölle että ohjeistaa ratsastajia.

– Tämä on samalla nuorten hevosten sivistämistä yleisön edessä. Nuori hevonen on pelokas ja epävarma tällaisessa tilanteessa, ja ystävällisessä ilmapiirissä voi totuttaa hevosia hälinään ennen kisakautta, Luoma kertoo.

Kenttäratsastajien puheenjohtaja Inga Korkeamäki kehuu viikonlopun tunnelmaa hyväksi. Katsomo oli lähes loppuunmyyty ja yleisö kuunteli kiinnostuneena.

– Yleisöstä on tullut paljon kommenttia, että olisi itsekin kannattanut osallistua valmennukseen, Korkeamäki sanoo.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=aqymb8oFJvk&feature=youtu.be” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]

 

Lue lisää 4.2.2015 lehdestä