Katso video: Kasvihuoneissa on kesä talvellakin

0
IMG_4959m
Merivuoren 2100 neliömetrin kasvihuone on täynnä vieri vieressä kasvavia kurkuntaimia. Lehtien alla lymyää jo suuria kurkkuja, jotka aloittavat tulevana maanantaina matkan kohti marketteja.

Vaikka on vasta tammikuu, Merivuoren Puutarhalla valmistaudutaan jo tulevaan kesään. Vuoden ensimmäistä kurkkusatoa aletaan kerätä maanantaina. Kasvihuoneen lämpö- ja valohoitoa nauttii tällä hetkellä 3400 kurkuntainta. Tomaattien ja paprikoiden vuoro tulee myöhemmin keväällä.

Kasvit kylpevät keltaisessa valossa 19 tuntia vuorokaudessa. Tänä vuonna kokeilussa on myös energiatehokkaita LED-lamppuja, joiden odotetaan lisäävän satoa. Jo kolmessa viikossa eron huomaa, sillä LED-valaistujen kasvien lehdet ovat tummemman vihreitä kuin normaalisti.

Tuotannon tehostamiseen on paineita, sillä tuotantokustannukset lisääntyvät jatkuvasti. Kuluttajat toivovat kauppoihin halvempia vihanneksia, mutta hintoja ei tällä hetkellä voida laskea. Merivuoren Puutarhan toimitusjohtaja Mauri Merivuori on huolissaan puutarha- ja maatalousalasta.
– Kehitys on huolestuttavaa, sillä pienet tuottajat häviävät, Merivuori sanoo.

merivuori_nettikoko
Mauri Merivuori edustaa perheyrityksen kolmatta sukupolvea.

Lähituottajat ovat ahdingossa suurten yritysten ja halvempien ulkomaisten tuotteiden vallatessa alaa. Merivuoren mukaan ulkomaisten tuotteiden laatu ei kuitenkaan ole taattua, toisin kuin kotimaisten.

Merivuoren Puutarha on keskikokoinen tuottaja. Esimerkiksi kurkkuja saadaan kasvihuoneista vuosittain 250 000 kiloa. Vihanneksia myydään markettien lisäksi omassa puodissa, joka toimii kasvihuoneen yhteydessä. Maaliskuusta eteenpäin lähiruokaa voi ostaa myös uudesta Tammisillan  puutarhamyymälästä.

Mauri Merivuori esittelee videolla, mitä piikkiöläisessä kasvihuoneessa tapahtuu talvella.

 

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=XVtxke-OQJk” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]