Katso video: Valtakunnallinen Runo-Kaarina –kilpailu käynnistyi

0
Vuoden 2014 kilpailun voittaja Mirkka Mattheiszen luki otteita luonto- ja ihmisteemoissa liikkuvasta teoksestaan Kuvittele reuna.
Vuoden 2014 kilpailun voittaja Mirkka Mattheiszen luki otteita luonto- ja ihmisteemoissa liikkuvasta teoksestaan Kuvittele reuna.

Vuosittainen kulttuuritapahtuma, Runo-Kaarina käynnistettiin kuukauden viidentenä eli J.L. Runebergin päivänä. Koriston talleilta varattu pieni tila täyttyi valtakunnallisen runokokoelmakilpailun infotilaisuudessa.

-Viime vuosina kilpailuun on tullut parisataa käsikirjoitusta. Se on tarkoitettu esikoisrunoilijoille, ja voittaja saa palkinnoksi teoksensa kustannussopimuksen, kertoi kilpailun toteuttajan, Kaarinan kaupungin kulttuurisihteeri Mikko Nortela.

-Tämä on kaarinalainen hengentuote, joka tunnetaan koko maassa, kilpailua puolestaan luonnehti kirjailija Kari Levola.

Tilaisuuteen saapuneet runon ystävät saivat kuulla muun muassa viimevuotisen kilpailun voittajan Mirkka Mattheiszenin lausuntaa.

Levola toimii valintaraadin puheenjohtajana, ja kilpailun suojelija on tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio. Runo-Kaarina on järjestetty vuodesta 1994 lähtien.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=ETwzTkdlCqk” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]