Katso video: Miten sujuu positiivisen palautteen antaminen tuntemattomalle?

0

Kaarinan kirkossa kuultiin sunnuntaina Vain elämää -luentosarjan toinen luento aiheenaan Lapsen itsetunnon avaimet – Kannustavan vuorovaikutuksen näkökulma. Kannustava vuorovaikutus eli ICDP on ohjelma, jonka tavoitteena on kehittää ihmisten herkkyyttä ja empatiaa muita kohtaan. Luennolla yleisö oppi katsomaan vuorovaikutusta lapsen kanssa uudelta kantilta ja löytämään arjesta onnen murusia.

Luennoija, ICDP-kouluttaja Saija Westerlund-Cookin mukaan kyseessä ei ole mikään valmis ohjekirja, jonka mukaan kussakin tilanteessa toimitaan, vaan tarkoitus on tuoda ihmisten tietouteen erilaisia vuorovaikutusteemoja, jotka ovat hyvän vuorovaikutuksen avaimia.

Vuorovaikutukseen tutustuttiin myös toiminnallisten harjoitusten kautta. Rauhoittavan musiikin soidessa yleisö sai pohtia silmät kiinni, millaisia onnen murusia omasta kuluneesta viikonlopusta löytyy. Lisäksi harjoiteltiin positiivisen palautteen antamista tuntemattomalle.

Tiina Saarinen-Salmi ja Riikka Okko-Holck jäivän luennon jälkeen uusimaan harjoituksen. Katso videolta, miten se sujui ja millaista palautetta he antoivat toinen toisilleen.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=sgA0yn40GEQ” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]

 

Lue lisää 25.3.2015 lehdestä