Katso video: Vielä ehtii hakea kaupungin kesätyöpaikkaa

0
Anni Ekholm viettää osan kesästään Tanskassa. Hän on saanut kesätöitä tanskalaisesta hotellista. Kuva Laura Tikkanen
Anni Ekholm viettää osan kesästään Tanskassa. Hän on saanut kesätöitä tanskalaisesta hotellista. Kuva Laura Tikkanen

Kaarinan kaupungin kesätyöntekijähaku on parhaillaan käynnissä. Hakuaika päättyy maaliskuun viimeisenä päivänä. Kaupunki tarjoaa kuukauden pestejä ja palkka on 760 euroa.

Kaarinan kaupunki työllistää 16-21 -vuotiaita nuoria noin neljäänkymmeneen yksikköön. Paikkoja on jaossa reilu 80. Tiistaihin mennessä hakemuksia oli kertynyt noin 700. Rostedt arvelee, että hakemusten määrä tuplaantuu ennen kuin hakuaika umpeutuu.

60 prosenttia työpaikoista arvotaan. Loput työntekijät valitaan haastattelujen perusteella.
Toimistosihteeri Anne Rostedtin mukaan arvonta parantaa ensikertalaisten työnsaantimahdollisuuksia. Hän uskoo, että kun on yhden kesän kokemus työstä, niin on helpompi saada työ haastattelussa. Rostedt neuvoo laatimaan persoonallisen hakemuksen niin, että erottuu muiden hakijoiden joukosta. Hän vinkkaa, että hyvien hakemusten malleja löytyy netistä.

Arvonta on suositumpi hakumuoto kuin hakemuksen kirjoittaminen.

– Vuosikymmen sitten suosituimpia kesätyöpaikkoja olivat päiväkodit. Tällä hetkellä eniten hakemuksia tulee liikuntapalveluihin, nuorisotoimeen ja liikennepuistoon, Rostedt sanoo.

Lukiolainen Anni Ekholm, 17, on hakenut Kuntarekryn kautta Visiittiin. Omien suhteiden kautta hän pääsee hotellin työntekijäksi Pohjois-Tanskaan. Työ on saatu suhteilla, sillä sukulainen työskentelee hotellin kokkina. Aikaisemmin hän on ollut kesätöissä Poprockjazz-opistossa. Rahaa hän on kerännyt myös soittamalla Turun kaduilla.

– Monesti työt on saatu suhteilla, mutta töiden hakeminen ei ole vaikeaa. Jos on innostusta ja halua hakea, Kuntarekryn kautta saa työn aika helposti, Ekholm ilmoittaa.

Anni uskoo, että työpaikkoja löytyy kyllä. Kaikki nuoret eivät vain ole halukkaita ottamaan vastaan mitä tahansa työtä. Esimerkiksi siivoustyöt eivät kaikille kelpaa.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=zg8HbMKfs2g&list=UUoXVfOXPFo17EnOaWqyhYwA&index=2″ width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]