Katso video: Vihreät kampanjoivat saappaat sonnassa

0
vihreätpieni
Merja Hermonen (vas.), Mari Saario, Niko Porjo, Elina Rantanen ja Konsta Weber haluavat näyttää, etteivät vihreät ole mitään elitististä kaupunkilaisporukkaa, vaan heillä pysyy lapiokin kädessä.

 

Maakunnan vihreät tapasivat äänestäjiä Vihreää kasvuvoimaa -tapahtumassa Piispanristin Prisman parkkipaikalla lauantaina aamupäivällä. Paikalla olivat myös kaarinalaiset eduskuntavaaliehdokkaat Mari Saario, Niko Porjo ja Merja Hermonen.

Vihreät houkuttelivat viikonloppuostoksia tekeviä kaarinalaisia katokselleen melko erikoisella keinolla. He nimittäin jakoivat peräkärrystään kompostoitua hevosenlantaa halukkaiden puutarhoja ravitsemaan.

– Kampanjoinnin pitää olla hauskaa ja politiikan helposti lähestyttävää, Mari Saario perustelee huomiotaherättävää tempausta.

Lantakuormalla oli myös poliittinen sanoma. Hevosenlanta on hyvää, kotimaista lannoitetta, jota ei hyödynnetä tarpeeksi, sillä se on luokiteltu jätteeksi. Sen sijaan kotimainen ruuantuotanto pyörii tuontilannoitteiden ja -öljyjen varassa. Lähellä tuotetun hevosenlannan käyttö on siten myös kauppatase- ja työllisyyskysymys.

Tällä hetkellä lanta on jätteenä maatiloille kustannuserä. Raakaa hevosenlantaa voisi käyttää tiloilla energiantuotannossa, mutta käytännössä se on liian hankalaa, sillä jätteenpoltto vaatii jatkuvia mittauksia ja erikoislaitteita.

Vakavasta sanomasta huolimatta vihreiden kojulla vallitsi hilpeä tunnelma. Videolla nähdään ehdokkaita vaalityössään ja kuullaan Mari Saarion kertomana, mistä lantakasassa on kyse.

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=k7u0xzUBWoo” width=”260″ height=”200″ responsive=”no”]