Torstaina käynnistyy poliisin nopeusvalvontamaratoni

0

Lounais-Suomen poliisilaitos osallistuu vuorokauden mittaiseen kansainväliseen nopeusvalvontamaratoniin, jonka lähtölaukaus ammutaan torstaiaamuna 16.4 kello 6 ja maaliviiva häämöttää 24 tunnin kuluttua perjantaiaamuna.

Nopeusvalvontamaratonia koordinoi Euroopan liikennepoliisijärjestö (Tispol) ja se järjestetään samanaikaisesti 22 Euroopan maassa. Valvontaa toteutetaan sekä poliisimiesten tekemänä että automaattisesti riskialtteimmilla tieosuuksilla. Valvonnan tavoitteena on saada tienkäyttäjät pohtimaan omaa ajokäyttäytymistään sekä nopeusrajoitusten merkitystä turvalliselle liikkumiselle.

Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien laatiman raportin mukaan vuonna 2013 oli kuolemaan johtaneissa onnettomuuksissa 42 prosentissa ajonopeus mukana yhtenä riskitekijänä. Pieneltäkin tuntuva ylinopeus vaikuttaa ajoneuvon hallittavuuteen äkkitilanteissa ja pidentää pysähtymismatkaa. Ylinopeus vaikuttaa myös onnettomuuden seurauksiin.