Kulttuurikukkulan kesä on satumainen

0
Eeva Lapin viime kesän näyttelyyn valmistavat pönthiittiset saavat tämän vuoden näyttelyyn oman kotipuun teatterin pihaan. Tässä puussa asuvat kärpiäiset ja ampiaiaiset.
Eeva Lapin viime kesän näyttelyyn valmistavat pönthiittiset saavat tämän vuoden näyttelyyn oman kotipuun teatterin pihaan. Tässä puussa asuvat kärpiäiset ja ampiaiaiset.

Kärpiäisten ja ampiaiaisten lyhtykoison kodista ja pajunkissoista rakennetut, suloiset kodit roikkuvat käppyräisistä oksista. Viimeisen kodin jälkeisessä oksassa roikkuu Taajama päättyy -liikennemerkki. Pöydällä nököttää kolme minitaloa, jotka odottavat Ei täältä mitään mukaan saa -asuntomessualueelle pääsyä. Teatterin takana seisovan huussin oven takaa paljastuu yllätys. Kaarina-teatterin aulassa ja pihapiirissä on lukuisia toinen toistaan mielikuvituksellisempia kädentöitä ja taideteoksia.
Teatterilla ensi viikolla avautuva näyttely ruokkii nostalgianälkää ja mielikuvitusta ja helpottaa kauneuden kaipuuta. Kaarina-lehti suosittelee Kulttuurikukkulalle kipuamista niin lapsille, aikuisille kuin ikäihmisillekin. Varoituksen sana on kuitenkin paikallaan: omia sormia saattaa ruveta syyhyttämään ja kodin nurkat täyttymään mielikuvituksellisista hökötyksistä.

Ihmeellisyydet ovat tehneet Irmeli Aijaskave, Rafael de Swarte, Eeva Lappi, Satu ja Jarmo Lehtopolku, Margareetta ja Johan Moberg ja Paula Rantanen.
Näyttelyn lisäksi työryhmä järjestää kukkulalla ohjelmaa, torstaisin kello 18-20 runoja ja musiikkia ja tiistaisin kello 16-18 lapsille satuja ja puuhastelua. Cafe Ruusukuppi avoinna näyttelypäivinä.

Kulttuurikukkulan kesä 22.6.–19.7. Kaarina-teatterilla avoinna su-ke klo 12-18 ja to klo 12-20. Vapaa pääsy.

Lue lisää 17.6.2015 lehdestä