Lounais-Suomessa ei ole havaittu sinilevää

0

Varsinais-Suomen ELY-keskus tiedottaa, että Lounais-Suomen levätilanne on hyvä, eikä sinilevää ole havaittu yhdelläkään vakioseurantapaikalla. Vesien lämpötilat ovat edelleen varsin alhaisia ja siksi sinileville epäsuotuisia.

Monien kasvien, muun muassa männyn, siitepölykausi on nyt käynnissä. Veteen laskeutuneet siitepölyhiukkaset kerääntyvät usein kelluviksi lautoiksi, jotka voivat muistuttaa sinileväkukintoja. Väriltään ne kuitenkin ovat selvästi kellertäviä.

Varsinais-Suomen ELY-keskus ottaa vastaan sinilevähavaintoja Lounais-Suomen alueelta. Havainnot voi ilmoittaa numeroon 0295 022 530. Levähavaintoja voi myös tallentaa Järvi-Meriwiki-palvelussa sekä älypuhelimiin ladattavalla Levävahti-sovelluksella. Palveluista voi myös seurata valtakunnallista levätilannetta.