PIIKKIÖ. Eilen Sauvon säilyke Oy:n pakkaamossa jännitettiin kurkkusadon kypsymistä. Jollei kurkkukuorma kurvaa piikkiöläisyrityksen pihaan tänään tai maanantaina, joutuu osa työntekijöistä pekkaspäiville. Sauvon säilykkeen tuotantomääriin sadon viivästyminen ei vaikuta, vakuuttaa tuotanto- ja laatuinsinööri Nina Virtanen.
– Meillä on viljelijöiden kanssa sopimus siitä, minkä verran he meille kurkkua toimittavat. Kyllä me saamme haluamamme määrän kurkkua. Ne vain tulevat myöhemmin.
Virtanen toteaa, ettei sato ole kertaakaan jäänyt niin laihaksi, että tehtaasta olisi jouduttu pistämään työntekijöitä pekkasille.
– Sen jälkeen, kun viljelijät ottivat kastelujärjestelmät käyttöön, sato on ollut taattu. Yleensä tähän aikaan meillä on pihassa kurkkurekkoja jonossa. Nyt ei ole yhtään rekkaa.