Bossaa Kaarina-Teatterissa

0
Bossalino soittaa suomenkielistä Bossa Novaa Kaarina-Teatterissa ensi viikolla.
Bossalino soittaa suomenkielistä Bossa Novaa Kaarina-Teatterissa ensi viikolla.

Ensi viikon perjantaina Kaarina-Teatterin lavan valtaa Bossalino-orkesteri, jonka teatterin pitkäaikainen musiikintekijä Jouni Oksala on koonnut ympärilleen. Illan teemana on ytimekkäästi: Bossaa!
Bossa Nova on musiikkityyli, joka kehitettiin alunperin Brasiliassa 1960-luvun alkupuolella. Siinä sambarytmit sykkivät rauhallisemmin ja synkopoitu rytmi keinuttaa melodiaa eteenpäin pehmein vedoin. Bossa Nova on tehnyt takaisinpaluutaan maailmalla ja Suomessakin. Kukapa ei tuntisi vanhoja klassikoita, kuten “Girl from Ipanema” tai “Desafinado”.
Ilta ei koostu perinteikkäistä standardeista, vaan aivan uusista, suomenkielisistä lauluista, joissa pehmeä lattarirytmi kohtaa yllättäviä melodiakäänteitä ja kumpuaa meille niin tuttua suomalaista melankoliaa, poikkeuksia unohtamatta.

– Lyriikoilla on tietysti vahva osa näissä kappaleissa; ovathan ne pieniä tarinoita ihmisenä olemisesta. Projektia työstettäessä yllätyin kuitenkin, miten tekstit uivat kappaleisiin ilman että tuo valittu musiikkityyli jotenkin rajoittaisi kerrontaa, päinvastoin! Bossahan on musiikkina jotenkin universaali, sitä kuulee niin jazz-klubilla kuin hississäkin. Aika harva muu tyyli on kyennyt vastaavaan, Oksala vitsailee.

Bossalino-orkesteri Kaarina-Teatterissa perjantaina 11.9. klo 19.