SPR vuokrasi lisää varastotilaa tavaralahjoituksille

0

Pansion vastaanottokeskusta pyörittävä SPR:n Varsinais-Suomen piiri on saanut lahjoituksia jo niin paljon, että järjestö pyytää ihmisiä malttamaan mielensä. Ihmisten turvapaikanhakijoille lahjoittamat tavarat ovat täyttäneet Turun Kontin käytäviä myöden. Tänään piiri päätti vuokrata lisää varastotilaa 400 neliön verran.

Piirin toiminannajohtaja Pauli Heikkinen muistuttaa, että lämpimiä vaatteita tarvitaan myös myöhemmin. Tavaroita kannattaa tarjota piirille uudestaan myöhemmin syksyllä.

Jos haluat auttaa, ota yhteyttä SPR:n Kaarinan osastoon. Auttavia käsiä tarvitaan muun muassa kahden viikon päästä toteutettavassa Nälkäpäiväkeräyksessä.

Jos turvanpaikanhakijat ja vastaanottokeskus kiinnostavat sinua, voit mennä käymään Pansion vastaanottokeskuksessa.
­

– Keskus on avoin paikka, kyllä siellä voi käydä. Mutta jos henkilökunta joutuu toimimaan yksittäisten ihmisten kanssa, se on poissa pakolaisten rekisteröinnistä ja ohjaamisesta. Turvapaikanhakijoita voi tietysti myös jututtaa, englanti toimii kielenä, Heikkinen neuvoo.

Ihmisten myötätunto on yllättänyt Heikkisen.
­

– Ihmiset haluavat auttaa hiljaisella tavalla, eivät kirjoittelemalla netissä. Ehkä vanhemmat myös haluavat näyttää lapsille, että kun ihmisellä on hätä, niin autetaan.

Lue lisää 9.9.2015 lehdestä