Tuomiokirkon konsertti tuotti 174 000 euroa pakolaistyöhön

0

Turun tuomiokirkossa sunnuntaina järjestetty hyväntekeväisyyskonsertti tuotti kirkossa kerätty kolehti mukaan lukien tarkalleen runsaat 174 000 euroa. Rahat tilitetään kokonaisuudessaan Kirkon Ulkomaanavun Euroopan pakolaisille suunnattuun työhön. Tuotto on yksi suurimpia Kirkon Ulkomaanavun saamia yhdestä tilaisuudesta kerättyjä summia. Yleisradio lähti talkoisiin mukaan ja televisioi “Turvapaikka-Kahden maan kansalainen” -konsertin YLE TV1:ssä. Televisiokatsojilla oli mahdollisuus osallistua keräykseen.

Sunnuntaina 13. syyskuuta ollut konsertti polkaistiin pystyyn muutamassa päivässä. Primus motoreina toimivat kanttori Anu Åberg ja urkuri Markku Hietaharju. Solistit Mari Palo, Esa Ruuttunen ja Pia Pajala sekä muut huippumuusikot ja Turun tuomiokirkon nuorisokuoro esiintyivät kaikki ilman palkkiota.