Arkistosta poimittua: Virranheimolta hurja väite golfkenttäkaavan jälkipyykistä

0

Kaarina-lehti kertoi valtuutettujen Niina Virranheimon ja Janne Ason kiistasta 26.3.2014. Viime viikolla käräjäoikeus antoi Virranheimolle tuomion kunnianloukkauksesta. Lue tuomiosta lisää Kaarina-lehdestä 28.10.

Uutinen 26.3.2014:

Kuntalaiset-valtuustoryhmän perustanut Niina Virranheimo väittää, että kina Ala-Lemun golfkenttäkaavasta olisi yltynyt hänen ja Janne Ason (ps) väliseksi käsirysyksi ja huutamiseksi viime syksynä. Aso kiistää jyrkästi Virranheimon puheet.
Virranheimon mukaan perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Aso olisi tarttunut häntä käsivarresta lokakuun valtuuston kokouksen jälkeen ja vetänyt valtuustosalin takahuoneeseen.

– Käteen jäi mustelma. Aso istutti minut alas ja huusi, että hän oli luvannut kokoomukselle, että perussuomalaisten valtuustoryhmä äänestää Ala-Lemun golfkentän puolesta. Sanoin hänelle, että älä ikinä lupaa puolestani mitään. Hän jatkoi huutamista, ja löin häntä laukulla, Virranheimo sanoo.

Virranheimon mukaan salissa oli tapahtumahetkellä vielä valtuutettuja, ja että ainakin yksi virkamiehistä olisi tietoinen yhteenotosta.

Kun Virranheimo ilmoitti maaliskuun valtuustossa perustaneensa oman ryhmän, hän totesi, miten enää ei tarvitse pelätä että käydään käsiksi. Virranheimo kertoo viitanneensa lokakuun tapahtumiin.

– Kun tulin perussuomalaisiin, en tullut siihen ryhmään, joka äänestäsi golf-kentän puolesta. Oman ryhmän sisällä pitää olla rehellistä toimintaa.

Virranheimo ilmoitti tammikuun lopussa, että perussuomalaisten valtuustoryhmä ei toteuta puolueen valtakunnallisia arvoja. Hän nosti esille valtuustoryhmän suhtautumisen golfkenttähankkeeseen.

Aso kiistää väitteet

Ason mukaan Virranheimon puheet ovat perättömiä.

– Kuulin tästä nyt ensimmäistä kertaa. Tällaista tilannetta ole tapahtunut. Ei missään vaiheessa, Aso ihmettelee.

– Viime keväänä meillä oli valtuustoryhmän ylimääräinen kokous ja perussuomalaisten luottamushenkilöiden kokous, ja yhtenä asiana oli Ala-Lemun kaava. Kirjasimme reunaehdot, jotka täyttämällä kaavaa voi puolestamme viedä eteenpäin, ja ryhmä oli yksimielinen. Välttämättä emme ole hyväksymässä syntyvää kaavaluonnosta, elleivät reunaehdot täyty. Virranheimo ei osallistunut kokoukseen, ja sille ei voi mitään. En ole luvannut mitään kenellekään mihinkään suuntaan.

Ranne toivoo sopua

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Matti Ranne (sd) kertoo, että ei ole ollut enää itse paikalla hetkellä, josta Virranheimo kertoo. Ranteen mukaan kaupunkilaisilta on tullut uteluja, mihin Virranheimo lausahduksellaan viittasi. Kokous videoitiin ja esitettiin verkossa. Kokous on edelleen katsottavissa osoitteessa http://julkinen.fi/kaarina.

– Jos valtuustossa jotain tapahtuu, reagoin tietysti välittömästi. Silloin istutaan alas ja jutellaan. Tässä tapauksessa en tiedä mitä on tapahtunut, muuta kuin sen mitä Niina on minulle kertonut.

– Kun on kaksi voimakastahtoista henkilöä, voi tulla puolin ja toisin sanomista. On kiusallista, jos jotain on sattunut. Toivon että jatkossa kaikki menee sopuisasti, Ranne jatkaa ja muistelee, että hänen puheenjohtajavuosiensa aikana on selvitty ilman kahnauksia.

Perussuomalaisista eronnut Niina Virranheimo ilmoitti maaliskuussa perustaneensa oman valtuustoryhmän.

Jutun on kirjoittanut Simo Ahtee.

 

Lue lisää 28.10.2015 lehdestä