Huonokuntoinen Kuusiston lintutorni suljetaan

0

Fiskarinsuntin etelärannalla oleva lintutorni joudutaan sulkemaan sen huonon kunnon takia. Mahdollisuuksia uuden tornin rakentamiseen selvitetään.

Kuusiston lintutorni rakennettiin 1990-luvun lopulla. Vuodet ovat syöneet sen rakenteita, eikä Metsähallitus pysty enää takaamaan kävijöiden turvallisuutta. Siksi torni on nyt suljettu. Kunnostaminen ei enää kannata, joten Metsähallitus tavoittelee kokonaan uutta tornia.

Samassa yhteydessä on tarvetta kunnostaa myös tornille vievä savinen polku, joka voi märkänä olla vaarallisen liukas. Näitä mahdollisuuksia selvitellään.

Kuusiston torni on suosittu kohde lintuharrastajien parissa. Vuosittain siellä käy arviolta 5 000 lintuharrastajaa, ja onkin ymmärrettävää, että tornin sulkeminen voi herättää tunteita. Palautetta voi antaa ottamalla yhteyttä Metsähallituksen henkilökuntaan tai luontoon.fi-sivustolta löytyvän palautejärjestelmän avulla.