Poliisin pizzajahti jakaa mielipiteet

0
Poliisin "pizzajahti" on osa laajempaa kampanjaa harmaan talouden kitkemiseksi.
Poliisin “pizzajahti” on osa laajempaa kampanjaa harmaan talouden kitkemiseksi.

Länsi-Uudenmaan poliisi käynnisti maanantaina kampanjan, jossa kannustetaan ihmisiä ilmoittamaan poliisille alle kuuden euron pizzasta. Poliisi yrittää kitkeä harmaata taloutta kampanjan avulla.

Piikkiöläisen ravintolayrittäjän Mahdi Muuayedin mukaan poliisin pizzajahti on aiheuttanut sen, että ihmiset ovat entistä ennakkoluuloisempia. Hänen mukaansa pizzerioiden myynti on laskenut sen vaikutuksesta.

– Mietimme, että nostaisimme hintoja, mutta miten tavalliset suomalaiset sitten pystyisivät syömään? Eivät he pysty joka päivä maksamaan neljätoista euroa pizzasta tai pihvistä. Sen vuoksi pitää olla myös halvempia paikkoja. Jos jotain muuta pimeää toimintaa harrastetaan siinä sivussa niin se on sen paikan henkilökohtainen juttu, ei sitä pitäisi yleistää, Muuayed avaa.

Kaarinan Pizzalinen ravintolapäällikön Kim Kauttosen mielestä on hyvä asia, että poliisi alkaa tutkia harmaata taloutta pizzerioissa.

– Kaikki sen tietää, että ne, jotka myyvät 5-6 eurolla pizzoja, eivät maksa veroja. Me emme pysty kilpailemaan heidän kanssaan, sillä heidän pizzansa ovat puolet halvempia kuin meidän pizzamme, Kauttonen kertoo.

Istanbul Kebab-pizzerian omistaja Mahdi Muuayed sekä Kaarinan Pizzalinen Kim Kauttonen pohtivat videolla pystyisivätkö he laskemaan pizzan hinnan alle 6 euron.