Kaarina-lehti on Suomen kolmanneksi paras

0

Vuoden 2015 parhaat paikallislehdet on valittu. Kaarina-lehti sijoittui omassa sarjassaan pronssille.
Kerran viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voitti Siilinjärvellä ilmestyvä Uutis-Jousi ja toiseksi tuli Ikaalisissa ja Hämeenkyrössä ilmestyvä UutisOiva.

Kaksi kertaa viikossa ilmestyvien lehtien sarjan voitti parkanolainen Ylä-Satakunta. Vähintään kolme kertaa viikossa ilmestyvät lehdet kilpailevat kahdessa, toimitusten kokoon perustuvassa sarjassa. Toimitukseltaan pienempien (1–9 henkeä) lehtien sarjan voitti Raahen Seutu ja isompien sarjan Västra Nyland Raaseporista.

Paikallislehtikilpailuun osallistui 76 lehteä. Vuoden 2015 parhaat paikallislehdet valitsi journalistiikan ja visuaalisen journalismin opiskelijoista koostuva opiskelijaryhmä Tampereen yliopiston Median, viestinnän ja teatterin yksikössä. Arvioinnissa käytettiin YTT Heikki Heikkilän ja koulutussuunnittelija Pia Sivusen paikallislehtiä varten laatimaa kriteeristöä.

Kaarina-lehti on myös aiemmin menestynyt kilpailussa. Lehti valittiin kolmanneksi parhaaksi edellisen kerran vuonna 2012.