Valkeavuoren ongelmiin vaaditaan pikaista ratkaisua

0
Keskustelutilaisuuteen osallistunut yleisö ilmaisi voimakkaasti huolensa koulun sisäilman vaikutuksesta oppilaiden ja henkilökunnan terveydentilaan.
Keskustelutilaisuuteen osallistunut yleisö ilmaisi voimakkaasti huolensa koulun sisäilman vaikutuksesta oppilaiden ja henkilökunnan terveydentilaan.

Sisäilmaongelmat nousivat esiin Valkeavuoren koulun tulevaisuutta koskeneessa yleisötilaisuudessa. Vanhemmat esittivät huolestuneisuutensa ja vaativat nopeita toimenpiteitä lastensa koulunkäynnin turvaamiseksi.

Useat vanhemmat kertoivat lasten kärsineen erilaisista hengitystieoireista ja sairastumisista, joiden he katsovat juontavan koulun tiloista.

Tilaisuudessa lausuttiin myös, että jos asiaintilaa ei pian korjata, lapset otetaan koulusta pois. Parakkien hankkiminen väistötiloiksi sai kannatusta.

Kaupunki aikoo laajentaa Valkeavuoren koulua. Tilaisuudessa esiteltiin laajennuksen hankesuunnitelmaa. Koululla on todettu sisäilmaongelmia ja niiden takia vanhemmat vaativat toimenpiteitä jo ennen koulun laajennusta.

Valkeavuoren koulun hankesuunnitelmasta kertoivat rehtori Kaj Kanervavuori ja sivistysjohtaja Elina Heikkilä.

-Valtuuston lokakuussa hylkäämän suunnitelman uuden version pitää olla valtuustossa esiteltävänä ensi maaliskuuhun mennessä, Heikkilä selvitti.

Kaupunginvaltuusto käsittelee koulun tulevaisuutta kokouksessaan 7. joulukuuta. Tällöin esille tulevat valtuuston puheenjohtajan Jere Järvisen (sd.) mukaan myös sisäilma- ja väistötilakysymykset.

Kaarinan kouluja koskeva sisäilmatyöryhmän selvitys on luettavissa kaupunginhallituksen 30.11. pidetyn kokouksen pöytäkirjan liitteestä, nettiosoite http://www.kaarina24.fi/ktweb/.

Kaarina-lehti on seurannut sekä koulun laajennuksen suunnittelua että sisäilmaongelmien ilmituloa. Sisäilmaongelmista kerrottiin muun muassa 11.11. ja 18.11.

 

Lue lisää 9.12.2015 lehdestä