Kaupat pidempään auki myös Kaarinassa

0

Vähittäiskaupat ovat vuoden alusta lähtien saaneet itse päättää aukioloajoistaan. Kaarinassa muutos näkyy erityisesti viikonlopun ruokaostoksilla.

Turun Osuuskauppa on ilmoittanut markettiensa aukioloaikojen laajenevan ensi viikosta 11.1. alkaen. Lauantain aukioloaikaa on pidennetty Prismojen ja S-markettien osalta kello 21 asti. Sunnuntaisin TOK:n Prismat ovat avoinna kello 10–21 ja S-marketit kello 10–19. Auranlaakson Sale on nykyiseen tapaan auki ympäri vuorokauden.

– Haluamme olla ja pysyä edistyksen etulinjassa, jotta asiakkaidemme arki helpottuu. Vain käytännön kokemusten myötä saamme tietää, miten tämä toimi. Jos pitkät aukioloajat eivät miellytäkään asiakkaitamme, aukioloja säädetään uudestaan, marketkaupasta vastaava toimialajohtaja Mikko Rauhanen kommentoi.

K-ruokakaupoissa aukioloajoista päätetään kauppakohtaisesti. K-Supermarket Katariina on jatkossa lauantaisin auki kello 7-21 ja sunnuntaisin kello 10-19. Kauppias Jari Suojanen kertoo, että toive viikonlopun aukioloaikojen pidentämisestä nousi vahvasti esiin asiakaskyselyssä. Suojasen mukaan tavoitteena on, että uudet aukioloajat astuisivat Katariinassa voimaan lauantaina 16.1. alkaen.

Loppiaisena ostoksille

K-Market Kaarina Centerin aukioloajat pysyvät kauppias Marko Mondolinin mukaan näillä näkymin ennallaan. Kauppa on ollut tähänkin asti joka päivä auki kello 22 asti, joten tarvetta aukioloajan pidentämiseen ei ole. Muutoksia on mahdollisesti luvassa arkipyhien osalta. Esimerkiksi loppiaisena 6.1. kauppa on auki kello 10-21. Jokaista arkipyhän aukioloa harkitaan Mondolinin mukaan tapauskohtaisesti.

Myös Suomen Lähikauppa on tiedottanut asiakkaita palveltavan entistä laajemmin. Esimerkiksi Uuden Littoistentien Valintatalo ja Kuskinkujan Siwa ovat aiemmasta poiketen auki loppiaisena.