Lahti liian kova Uralle

0
Teemu Ritanotko pelasi kevätkauden parhaassa ottelussaan tehot Lahdessa kovat tilastomerkinnät, 17 pistettä ja 17 levypalloa. Arkistokuva.

Lahti Basketball– Ura Basket 99 – 75 (47-37)

(23 – 19, 24 – 18, 26 – 17, 26 – 21)

Uran päävalmentaja Tapio Nieminen myönsi avoimesti että sunnuntaina Lahdessa parempi voitti.

– Vastassa oli sarjan paras puolustus, mitään emme saaneet ilmaiseksi. Lahdelta puuttui Vesa Mäkäläinen mutta uusi vahvistus Deonta Stocks heitti eleettömästi 35 pistettä ja toi joukkueeseen energiaa. Lahti veti aluksi 10 pisteen kaulan, ja toisen puoliajan aluksi saman verran lisää, mutta kyllä me miehekkäästi taistelimme loppuun asti.

Jos Lahdelta puuttui Mäkäläinen, niin Uralta olivat poissa Jussi Kukkonen ja Kraidon Woods flunssassa, mutta sen taakse ei voi piiloutua.

Teemu Ritanotko pelasi kevätkauden parhaan pelinsä 17/17 –tilastoilla. Joona Forsström jatkaa hyviä otteitaan, mutta jalkavaivojen takia häntä peluutetaan lyhyempiä jaksoja.

Uran murheena olivat taas pallonmenetykset, joita nyt tuli 25kpl. Suurin syy tähän lie se, että varsinaista pelinrakentajatyyppiä ei joukkueessa ole, nyt sitä joutuvat pelaamaa kakkospaikan heittävät takamiehet. Tässä joukkueella on haaste ensi kautta silmällä pitäen.

– Santeri Latvala joutuu kovaan rasitukseen jokaisessa ottelussa, kun pelinrakentamisen ohella hän usein puolustaa vastustajan pahinta pelaajaa. Varmaankin hän olisi vielä tehokkaampi, jos voisimme vähentää rasitusta hänen kohdallaan.

Nieminen kehui Lahden puitteita, iso halli, hieno ottelutapahtuma ja nyt katsojia paikalla 734. Saman hengenvetoon hän painottaa Ura Basketin ottelutapahtuman laatua ja kertoo että monilla paikkakunnilla ollaan liikkeellä varsin vaatimattomin eväin.

Torstaina Ura kohtaa vieraissa Perniön, josta odotetaan Henry Pwonon ja Kraidon Woodsin kaksinkamppailuakin korin alla. Pwono on kahdessa viimeisessä ottelussa heittänyt 30 pistettä.

Sunnuntaina monnarille tulee vieraaksi Karkkila. Ottelu alkaa kello 17.

Ottelutilastot