Oikaisu: Lukion uuteen musikaaliin ei liity epäselvyyksiä

0

Tämän viikon Kaarina-lehdessä muistutettiin lukion Nahkatakkinen tyttö -musikaalin perjantaisesta ensi-illasta. Jutun viimeinen lause on valitettavasti jäänyt moniselitteiseksi. Lauseessa viitataan lehden joulukuussa julkaisemaan juttuun musikaaliin liittyvistä rahaepäselvyyksistä. Nyt ensi-iltaan tulevaan musikaaliin ei liity mitään epäselvyyksiä.
Lukion aiempiin musikaaleihin liittyvä Kaarinan musiikkiteatteriyhdistyksen rahaliikenne on epäselvää lukion rehtori Kimmo Laitiselle ja sivistysjohtaja Elina Heikkilälle. Musikaalit on tuottanut Muste ry 15 vuotta. Yhdistys on kerännyt musikaalien ja muiden musiikkilinjalaisten esiintymisten tuotot ja jakanut ne eteenpäin avustuksina. Ongelmaksi nousi se, ettei toiminnasta ollut tehty kirjallista sopimusta, eivätkä johtavat virkamiehet pystyneet seuraamaan rahan liikkeitä. Yhdistys ja kaupunki eivät päässeet syksyllä sopimukseen ja Muste ry ei siksi enää tuottanut tämän vuoden musikaalia.

Lukion opiskelijat tai nykyisen musikaalin tuottaneet opettajat eivät liittyneet rahasotkuihin millään tavalla.

Nahkatakkinen tyttö on harjoiteltu lukion budjetista nipistetyillä varoilla, ja erityisen kireällä aikataululla.