Ura Basket väänsi hienon voiton

0
Ura_EBT_H_Kartta
Ura Basketin ensimmäinen neljänneksen heittokartta. Punaiset täplät ovat ohiheittoja, vihreät koriin menneitä. Tarkkuutta selittää nopeiden hyökkäysten suuri määrä ja määrätietoinen pelaaminen korin alle.

Ura Basket – Espoo Basket Team 81 – 74 (46-35)

(25 – 16,21 – 19, 20 – 20, 15 – 19)

Kovalla puolustuksellaan Ura Basket sai heti pelin alusta katkoja ja niistä nopeita hyökkäyksiä ja toisaalta otettua korin alustat haltuunsa. Näin ollen se heitti ensimmäisellä jaksolla kakkosensa hyytävällä 87% tarkkuudella. Ensimmäisellä neljänneksellä hankittu 9 pisteen johto riitti loppuun saakka.

– Päästiin lähelle koria, ja se olikin tarkoitus. Kraidon Woods oli puolustajaansa vahvempi ja palloa saatiin pelattu alle, kertoi Uran valmentaja Tapio Nieminen.

Taktiikka piti

Taktiikkana oli puolustaa yksi EBT ulkomaalaisvahvistuksista pimentoon ja pitää muutkin kohtuullisissa lukemissa. Tämä onnistuikin, Joshua Gouch pidettiin kahdeksassa pisteessä, ja Nieminen kiitteli kolmikon Joona Forsström – Ville-Markus Milan – Santeri Latvala kovaa ja onnistunutta työtä puolustuksessa. Riku Laine otti kovat 16 levypalloa ja toi asenteellaan energiaa koko joukkueeseen.

– Lopussa kun yritimme kuluttaa aikaa he pelasivat 1-3-1 -puolustusta ja ottivat sen aika ylhäältä , ja kun heillä oli aggressiivinen puolustus ja aika hyväkätisiä takamiehiä, niin meille tuli aika paljon menetyksiä siinä lopussa, yhteensä 25. Ne ovat olleet ongelmana koko kauden, sanoi Nieminen.

Uran voiton arvoa nostaa se, että se samalla katkaisi EBT:n kuuden ottelun mittaisen voittoputken.

Seuraavaksi Ura pelaa kaksi vierasottelua, Lahdessa ja Perniössä. Seuraava kotiottelu on 7.helmikuuta, jolloin monnarille tulee Karkkila, klo 17.00. Kahdeksassa päivässä kolme ottelua.

Ottelutilastot

Heittokartta

Extratilastot