Uralta kauden parasta peliä

0

KTP- Ura Basket 66 – 82 (38-49)
(16 – 32, 22 – 17, 17 – 18, 11 – 15)

Palaset alkavat loksahtaa kohdalleen Ura Basketin pelissä. Sunnuntaina kaatui kevätkauden avauksessa Kotkan KTP energisellä ja rohkealla pelillä. Voiton avaimina olivat heittotarkkuus ja levypallojen voittaminen.

– Vuosi alkoi meiltä hyvin. Meillä oli hyvä ilme pelissä, intoa ja tekemisen meininkiä. Kauden paras ottelu meiltä. Heitto kulki hyvin, onhan meillä heittäjiä. Mainita pitää Matias Suomi, joka oikea-aikaisuudella, hyvällä pallosilmällä ja hyvällä ponnistuksellaan nappasi kentän suurimman levypallomäärän 11, joista 10 tärkeää puolustuspäässä, myhäili Ura Basketin päävalmentaja Tapio Nieminen.

Monta onnistujaa

Uralta puuttui Kraidon Woods, joka pitkän lentomatkan aikana USA:sta Suomeen ahtaassa koneessa sai jalkansa araksi. Aina luotettavat avainpelaajat Santeri Latvala ja Riku Laine kannattelivat joukkuetta molemmilla koreilla. Jussi Kukkonen pelasi kauden parhaan pelinsä ja Ville-Markus Milan pelasi isot minuutit ja pysäytti Kotkan vaarallisen Joona Tuomalan ja osui hyvin hyökkäyskorilla.

– Saimme ajoja sisälle ja kun sieltä syötettiin pallo vielä ulos, saivat heittäjät heittää vastapalloon, ja ne heitot ovat yleensäkin tarkimpia. Nyt kun kaikki ovat löytämässä roolinsa tämäkin sujuu. Etenkin Riku oli röyhkeä ajoissaan. Ja nyt kun Santeri on kesän vaivojen jälkeen saanut jalkansa kuntoon, syntyy kovaa tulosta häneltäkin, sanoi Nieminen.

Matias Suomi tekee tehokasta jälkeä nopeudellaan, oikea-aikaisuudellaan ja nopeilla käsillään. Nyt Kotkassa pelin suurin levypallomäärä: 11. Arkistokuva: Pekka Tenhonen
Matias Suomi tekee tehokasta jälkeä nopeudellaan, oikea-aikaisuudellaan ja nopeilla käsillään. Nyt Kotkassa pelin suurin levypallomäärä: 11.
Arkistokuva: Pekka Tenhonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vastustajan kikat tunnettiin

Nieminen oli tyytyväinen myös otteluun valmistautumiseen siltä osin, että vastustajan pelit osattiin hyvin ja kaikkiin tilanteisiin oli varauduttu. Viimeistelyharjoitukset eivät pallon hallinnan osalta viikon joulutauon jälkeen menneet nappiin, mutta energia ja into saatiin nyt harjoituksista hyvin siirrettyä tärkeään vieraspeliin.

Katso ottelutilastot: http://www.basket.fi/sarjat/ottelu/?game_id=3103337&season_id=91407&league_id=29461#mbt:2-400$t&0=1

  • Kotiottelu keskiviikkona! Vieraaksi tulee fyysinen ja kovaa puolustava HNMKY. Uran tavoitteena on saada etäisyyttä karsintaviivaan. Ottelu 6.1. klo 18.30 Littoisten monitoimitalolla.