Vanhemmat harkitsevat koululakkoa

0
Tilaelementit pystytetään Valkeavuoren koulun alapuolelle, lukion parkkipaikan viereiselle hiekkakentälle. Vesi- ja viemäriputket on jo vedetty. Perustuksia ei voida tehdä ennen kuin elementin toimittaja on valittu ja tiedetään, minkä mallinen ja muotoinen elementtikoulusta tulee. Kuva Teija Uurinmäki
Tilaelementit pystytetään Valkeavuoren koulun alapuolelle, lukion parkkipaikan viereiselle hiekkakentälle. Vesi- ja viemäriputket on jo vedetty. Perustuksia ei voida tehdä ennen kuin elementin toimittaja on valittu ja tiedetään, minkä mallinen ja muotoinen elementtikoulusta tulee.
Kuva Teija Uurinmäki

Valkeavuoren koululla muhii yhä kapina, vaikka tilaelementtien perustuksia on jo alettu rakentaa. Kaarina-lehden saamien tietojen mukaan jotkut vanhemmista harkitsevat koululakkoa. Vanhemmat ovat pettyneitä siihen, että lapsille ei saatu järjestettyä korvaavia luokkatiloja heti vuoden alkuun.

Rehtori Kaj Kanervavuori ei ole joulun jälkeen saanut yhtään yhteenottoa vanhemmilta. Hän oli siinä uskossa, että vanhemmat ovat valmiita odottamaan tilaelementtien tuloon saakka.

– Järjestimme juuri ennen joululomaa vanhemmille tiedotustilaisuuden. Siellä kerroimme koulun henkilökunnan kannan, että lapsia ei kannata siirtää väliaikaisiin opetustiloihin. Lasten liikuttaminen on meidän mielestämme huono ratkaisu pedagogisesti ja lasten jaksamisen kannalta. Kukaan tilaisuudessa olleista vanhemmista ei sanonut, että tämä ei käy.

Tilakeskuksen päällikkö Taisto Nuutinen lupaa 12 luokkatilan olevan käyttökunnossa 24. maaliskuuta mennessä. Nyt kaupunki odottaa tarjouksia. Tekninen lautakunta valitsee tilaelementtien toimittajan kokouksessaan 19.1.

Jos huoltaja päättää, että lapsi ei mene kouluun, niin koulu ei siihen puutu.

– Lapsen koulunkäynti on huoltajan vastuulla. Jos lapsi ei tule kouluun, niin silloin hän varmaankin siirtyy kotiopetukseen, kommentoi Kanervavuori.

  • Ei parakkeja
    Valkeavuoren koulun pihaan tuodaan lämpöeristetyt, koulukäyttöön muokatut tilaelementit. Rehtori ei halua puhua parakeista, koska ne ovat kevytrakenteisempia.

Lue lisää 13.1.2016 lehdestä