Askelkuviot ja muu on hallussa, nyt tanssitaan

0
Annamaria Suni ja Antton Veijalainen odottavat omalla koulullaan alkavaa esitystä. Edellisenä päivänä he olivat jo tanssineet Hovirinnan palvelutalon väelle.
Annamaria Suni ja Antton Veijalainen odottavat omalla koulullaan alkavaa esitystä. Edellisenä päivänä he olivat jo tanssineet Hovirinnan palvelutalon väelle.

Perinteet jatkuivat Kaarinan lukiossa, kun toisen vuosikurssin oppilaat tanssien juhlivat pääsemistään koulun vanhimmiksi. Neitojen ja nuorukaisten asut sekä kampaukset olivat viimeisen päälle juhlavia heidän esittäessään harjoiteltuja askelkuvioita oman koulun salissa.

Antton Veijalainen ja Annamaria Suni odottivat hymyssä suin esityksen alkua.

-Tanssimista tässä tietenkin on oppinut ja kivaa on ollut myös tutustua uusiin ihmisiin, Annamaria sanoi.

-Olin vanhojen tansseissa mukana jo vuosi sitten Paimiossa, kun siellä tarvittiin tanssipartnereita koulun ulkopuoleltakin. Nopeat tanssit on mukavimpia, vaikka onhan ne hitaammat helpompia, Antton arvioi.

Tanssiparilla oli jo tätä ennen takana esiintyminen Hovirinnan palvelutalossa, jossa lukiolaiset olivat tanssineet pienemmällä porukalla edellisenä päivänä. Pientä jännitystä oli silti ennen menemistä salin puolelle.

Poloneesin, kehruuvalssin, cicapon, Teksasin ruusun ja muiden tanssilajien esittämistä oli opettaja Tuija Lehtimäen mukaan tiedossa vielä Kaarinan yläkouluilla ja illalla Turun VPK:n talolla. Osallistujia oli 112, tyttöjä ja poikia heistä suunnilleen yhtä paljon.

-Tämä on vuoden kohokohtia, kun nämä esitykset valmistuvat. Se on palkitsevaa sekä oppilaille että opettajille, Lehtimäki iloitsi.