Kaarinan lukion aikuislinja sulkee ovensa

0

Kaarinan lukion aikuislinjan toiminta loppuu kuluvan lukuvuoden jälkeen. Sivistyslautakunta päätti aikuislukiotoiminnan lopettamisesta keskiviikkona kokouksessaan.

Aikuislukiotoiminnan lopettamisen on laskettu tuovan kaupungille noin 80 000 euron vuotuiset säästöt. Kaupunki menettää noin 369 000 euron vuotuisen valtionosuuden, jolla suurin osa aikuislinjan kustannuksista on katettu. Aikuislinjan lakkauttamisen myötä Kaarinan kansalaisopistolla on mahdollisuus siirtyä käyttämään lukion tiloja ja siirtyä pois ulkopuolisilta vuokratuista tiloista Kiesikadulta.

Nykyisille aikuislinjan opiskelijoille annetaan neuvoa ja opastusta opintojen jatkamisesta muualla. Yhteistyötä tehdään erityisesti Turun iltalukion kanssa. Koulupudokkuuden ehkäisemiseksi laaditaan suunnitelma, miten lukion nuortenkoulutuksen tukitoimenpiteitä voidaan parantaa yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa.