Kaupunki keskeytti Ihasvuoren hakkuut

0
Tältä näytti maisema Ihasvuorella keskiviikkona.
Tältä näytti maisema Ihasvuorella keskiviikkona.
Ihasvuoren kupeessa asuva Mikko Sallinen on pöyristynyt maanantaina ja tiistaina tehtyjen raivaustöiden laajuudesta. Kaupunki ohjeisti Sallista merkitsemään ne puut, jotka hän haluaisi ehdottomasti säästettävän. Ainakin kymmenkunta merkittyä puuta on kaadettu.
Ihasvuoren kupeessa asuva Mikko Sallinen on pöyristynyt maanantaina ja tiistaina tehtyjen raivaustöiden laajuudesta. Kaupunki ohjeisti Sallista merkitsemään ne puut, jotka hän haluaisi ehdottomasti säästettävän. Ainakin kymmenkunta merkittyä puuta on kaadettu.
Mikko Sallinen on merkinnyt Ihasvuorella seisovan kaksoismännyn säästettäväksi.
Mikko Sallinen on merkinnyt Ihasvuorella seisovan kaksoismännyn säästettäväksi.

Piikkiön Ihasvuorella maanantaina käynnistyneet metsätyöt on väliaikaisesti keskeytetty asiasta nousseen hälyn vuoksi. Kaarinan luonnonsuojeluyhdistys vaatii keskiviikkona lähettämässään tiedotteessa hakkuiden keskeyttämistä vedoten metsälakiin ja alueen erityisiin luontoarvoihin. Myös osa alueen asukkaista on suivaantunut töistä.

– Luontoselvityksessä on todettu, että Ihasvuori on mahdollinen metsälain 10§:n erityisen tärkeä elinympäristö, joka tulisi huomioida maankäytön suunnittelussa. Ihasvuori maisemallisena kohteena, luonnonmuodoiltaan, kasvillisuudeltaan ja eläimistöltään täyttää monelta osin lain tarkoittamat kriteerit. Siksi mäen arvokkaimmilla alueilla ei hakkuita tule sallia lainkaan, tiedotteessa todetaan.

Kaarinan kaupungin viheraluepäällikkö Ossi Vesalaisen mukaan Ihasvuoren kohdalla on liioiteltua puhua hakkuista, sillä kyseessä on metsänhoidolliset toimenpiteet. Käytännössä alueella tehdään puistometsän siivousta. Tarkoituksena on Vesalaisen mukaan säilyttää metsän elinvoimaisuus jatkossakin.

– Työt on keskeytetty siitä syystä, etten halua lietsoa tilannetta kaupungin ja luonnonsuojeluyhdistyksen välillä. Selvitellään asiaa kaikessa rauhassa ja koetetaan päästä yhteisymmärrykseen.

Tarkennuksena luonnonsuojeluyhdistyksen lähettämään tiedotteeseen Vesalainen toteaa, että Ihasvuori on kaava-aluetta, eikä metsälaki ole voimassa kaava-alueella.