Kolmas Bulleriina-kahvila avattiin Kaarinaan

0
Bulleriinan myyjä Laura Sjöroos suosittelee berliinin- ja suklaamunkkeja. Kuva Kiti Suupohja
Bulleriinan myyjä Laura Sjöroos suosittelee berliinin- ja suklaamunkkeja.
Kuva Kiti Suupohja

Maaliskuussa 2005 Tiina Mäkelä perusti leipomokahvila Bulleriinan Ruskolle. Yhdentoista vuoden aikana toiminta on ehtinyt laajentua myös Lietoon ja Kaarinaan lounaskahviloiden muodossa.

Leipomoyrittäjä Mäkelällä on takanaan työntäyteiset puolitoista vuotta. Toukokuussa 2014 hänen Bulleriina-kahvilansa laajeni Lietoon ja joulukuussa 2015 Kaarinaan. Varsinkin Kaarinassa oli pulaa lounaskahviloista, joissa tarjoiltaisiin myös leivonnaisia.

Alun perin Mäkelän ei ollut tarkoitus laajentaa Bulleriinan toimintaa Kaarinaan, sillä vasta puolitoista vuotta sitten avattu Liedon toimipiste aiheutti haasteita.

Vaniljanyytit on tehty Ruskolla Bulleriinan leipomossa.
Vaniljanyytit on tehty Ruskolla Bulleriinan leipomossa.

Hänen vuokranantajansa kuitenkin vinkkasi ”aivan Bulleriinan näköisistä tiloista” Kaarinassa, ja Mäkelä päätti pitkän pohtimisen jälkeen antaa tiloille mahdollisuuden. Kaarinan Bulleriina aloitti toimintansa joulukuun alussa Kuskinkadulla.

Arkisin Bulleriinassa tarjoillaan paikan päällä käsin tehtyä kotiruokalounasta, sekä joka päivä tuoreita pullia, munkkeja ja sämpylöitä. Suurin osa leipomuksista on tehty Bulleriinan Ruskon leipomolla. Kahviloissa tiedetään tarkasti leivonnaisten sisältö: ne eivät sisällä lisäaineita.

Saisiko olla korvabulleja?

Leivonnaiset on nimetty hauskasti: paikan päältä voit ostaa Bullensilmää, korvabulleja tai hillovaniljabulleja.

Kaarinan Bulleriinasta löytyy myös jotain, jota ei muista Bulleriinoista saa: Bullen Burger. Se on paikan päällä itse alusta asti tehty hampurilainen, jossa on vihannesten lisäksi itse tehty kokojyväsämpylä, täyslihapihvi sekä itsetehty majoneesi ja salsakastike. Mäkelä kertoo sen olevan yksi hänen suosikeistaan, mutta kuvailee olevansa ”kaikkiruokainen” tuotteiden suhteen.

Kysyessäni Kaarinan Bulleriinan suosituimmasta tuotteesta Mäkelä miettii hetken.

– Täytyy melkein sanoa, että täytetyt sämpylät. Alkuun oli pullat, mutta nyt on ihan selkeästi täytetyt sämpylät hitti.

Mäkelä ei aio perustaa uusia Bulleriina-kahviloita. Joskus häntä on pyydetty perustamaan lounasravintola myös Turkuun, mutta ei kokenut sitä hyödylliseksi.

Turussa on erilaisia tarpeita, ja hän koki Bulleriinan enemmän maanläheiseksi paikaksi.

Tämänhetkisiä kahviloita Mäkelä yrittää laajentaa mahdollisuuksien mukaan: listalle on suunnitteilla à la carte -salaatteja, keväällä Kaarinaan on tulossa kondiittori, ja kesäksi yritetään saada terassi rakennettua.

Kiti Suupohja
Kirjoittaja tutustuu toimittajan työhön kuluvan viikon ajan.