Lentopalloilijat omistivat lauantaipäivän yhteisvastuulle Littoisissa

0
Raino Timonen (vas.) ja Pentti Kari pelasivat turnauksessa Lions Club Turku Suikkilan joukkueessa.
Raino Timonen (vas.) ja Pentti Kari pelasivat turnauksessa Lions Club Turku Suikkilan joukkueessa.

Pallojen mäiske, huudot ja vihellykset tekivät äänimaiseman lauantaina Littoisten monitoimitalolla, kun 14 joukkuetta pelasi lentopalloa kirkon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Lentopalloturnauksen järjestivät Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä ja sen joukkue Valkoiset Pantterit. Varsinaissuomalaisten ja uusmaalaisten joukkueiden lisäksi paikalle oli matkannut myös yksi joukkue Kristiinankaupungista. Joukkueet pelasivat joko kuntosarjassa tai kilpasarjassa.

Pentti Kari ja Raino Timonen edustivat turnauksessa Lions Club Turku Suikkilan joukkuetta. Klubin joukkue kilpailee pari kertaa vuodessa, joista toinen on yhteisvastuuturnaus ja toinen leijonien oma turnaus.

-Muuten pelataan tällä joukkueella kerran viikossa. Itse pelaan yhteensä neljäkin kertaa viikossa, kun olen mukana eri porukoissa, Kari kertoo.

Timonen kehuu lentopalloa mukavaksi ja iän karttuessakin sopivaksi tavaksi liikkua. Hän sanoo harrastaneensa lajia noin parikymmentä vuotta.

Pitkän päivän aikana pelattu turnaus oli järjestyksessä viidestoista. Sen avauspuheen piti Suomen Lentopalloliiton kunniapuheenjohtaja, kansanedustaja Olavi Ala-Nissilä.

Joukkueet antavat panoksensa Yhteisvastuukeräykseen turnauksen osallistumismaksujen kautta. Tämänvuotisen keräyksen varoilla torjutaan nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa.

-Ottelupäivän nettotuotto on noin 1400 euroa, kertoo Marko Heimonen turnauksen järjestäjistä.

Tulokset:
• Kilpasarja: 1. Well Parrat (Turku), 2. Lions Club Turku Pohjola, 3. Sikariporras (Espoo)
• Kuntosarja 1. lohko: 1. Perniön Köntykset, 2. Valkoiset Pantterit (Turku)
• Kuntosarja 2. lohko: 1. Lions Club Loimaa, 2. Kappelipalloilijat (Espoo)