Littoistenjärven jäänpaksuutta arvaillaan taas

0
Littoistenjärven jää oli viime vuonna ennätyksellisen ohut. Miten käy mittaajien tänä vuonna?
Littoistenjärven jää oli viime vuonna ennätyksellisen ohut. Miten käy mittaajien tänä vuonna?

LC Littoinen on järjestänyt jäänpaksuuden arvauskilpailua vuodesta 1979. Tehtävänä on arvata jään paksuus 15.3., ja mittauspaikka on Ristikallion koulun kohdalla. Mittaus suoritetaan poliisin valvonnassa. Ilmaston lämpenemisestä huolimatta mittaamaan on päästy joka vuosi. Viime vuonnakin jää kantoi mainiosti mittaajat, vaikka jää olikin mittaushistorian ohuin. Jäätä oli 16,8 senttimetriä.

Arvauskilpailu on LC Littoisen varainhankinta-aktiviteetti. Klubin jäsenet myyvät euron hintaisia arvauksia noin tuhat kappaletta. Tuotoilla rahoitetaan muun muassa kaarinalaisille 6. luokkalaisille toukokuussa myönnettäviä stipendejä.

Jäänpaksuuden arvauskilpailun lisäksi klubi tunnetaan Littoistenjärven ympärijuoksusta, jota se järjestää aina toukokuussa yhdessä Littoisten Työväenurheilijoiden, Liedon Eränkävijöiden ja Turun Työpaikkaliikunta – TUPI:n kanssa.

Teksti ja kuva: Pentti Jäntti

Lisätietoja klubin kotisvuilta: