Markus Kallio hurmasi yleisönsä

0
Markus Kallio (sininen) sijoittui hopealle miesten vapaapainin SM-kisoissa.
Markus Kallio (sininen) sijoittui hopealle miesten vapaapainin SM-kisoissa.

PAINI/ Kari Kallio. Vasta seitsemäntoistavuotias Markus Kallio osallistui ensimmäistä kertaa miesten vapaapainin Suomen mestaruuskisoihin sarjassa 74 kiloa. Kallio sijoittui sarjassaan ennakkoluulottomalla painilla hienosti toiseksi.

Arpa toi Kallion ensimmäiseksi vastustajaksi UFC-vapaaottelija Makwan Amirkhanin, joka nousee kolmen viikon päästä Lontoossa UFC:n vapaaotteluhäkkiin. Amirkhani on vapaaottelijana taustaltaan painija, joten hän hallitsee myös molemmat painityylit.

Turengin liikuntahalli hiljeni täysin, kun Kallio teki ensimmäiset kaksi suorituspistettä Amirkhanista nopealla jalkoihin menolla. Myös Amirkhani itse näytti silmin nähden hämmästyneeltä Kallion ennakkoluulottomasta ottelun avauksesta.

Kallio hallitsi kiivasta ottelua niukasti koko ajan, voittaen lopulta pistein 6-4. Kallio palkittiin ottelun jälkeen yleisön taholta raikuvin suosionosoituksin.

Toisella kierroksella Kallio kohtasi tämän vuoden junioreiden alle 20-vuotiaiden vapaapainin Suomen mestarin Ilmajoen Niko Erkkolan. Kallio ei kuvia kumarrellut, vaan taisteli ottelusta voiton pistein 12-10.
Loppuottelussa Kallio sai vastaansa Kouvolan Vili Sillanpään, joka on erikoistunut juuri vapaapainiin. Kallio aloitti ottelun rohkeasti ottamalla kaksi ensimmäistä suorituspistettä. Ottelun edetessä Kallion voimat alkoivat huveta. Kaksi ensimmäistä kovaa täysiaikaista ottelua olivat vieneet nuoren Kallion energiat loppuun, joten hän ei enää kyennyt vastamaan Sillanpään hyökkäyksiin.