Odotettua vaikeampi iltapuhde

0
HeittokarttaLatvala
Heittokartta Santeri Latvalan heitoista. Punaiset ohiheittoja, vihreät osuneita. Ratkaisuerässä Latvalan kuudesta heitosta viisi osui.

Hyvinkään Ponteva – Ura Basket 68 – 80 (40-38)
(16 – 18, 24 – 20, 15 – 21, 13 – 21)

Ura Basket voitti Hyvinkäällä, mutta voitto ei tullut niin helposti kuin mitä joukkue odotti. Pituusylivoimansa takia Ura pyrki korin alle, mutta HyPo:n kokeneet ja rotevat pelurit puolustivat Kraidon Woodsilta ja Teemu Ritanotkolta tehot pois.

– Emme olleet terävimmillämme. Pelasimme kuin käsijarru päällä. Sarjasijoitukseen nähden Hyvinkää pelasi hyvää peliä ja puolusti taitavasti. Hyvinkään kokeneet jässikät sulkivat meiltä korin alustan, ja työnsivät sentterimme pois kolmen sekunnin alueelta. Odotettujen 20-30 sentteripisteen sijaan saimme niitä nyt 10, sanoi Uran päävalmentaja Tapio Nieminen.

Onneksi joukkueella oli muitakin aseita, nyt heitot kauempaa osuivat ja tilastoissa Ura voitti kaikki osa-alueet. Kakkosista osui 51% (HyPo 47%), kolmoset 39% (21%) ja vapaaheitot tavallista paremmin 81% (64%). Levypallot Ura voitti 38-36. Ottelusta oli tulla Uralle hankala sillä ensimmäisellä jaksolla joukkueelle tuli 15 pallonmenetystä. Toisella enää neljä, mikä tasaisessa ottelussa oli yksi voiton tuonut parannus pelissä. Etenkin kun vastustaja usein menetyksistä saa juostua helppoja koreja.

Kolmannen jakson puolivälissä peli oli vielä tasan, mutta sitten Ura alkoi vetää hitaasti mutta varmasti kaulaa.

– Santeri Latvala ratkaisi lopullisesti pelin heittämällä kaksi kolmosta ja kakkosen, ja siinä taisi Hyvinkäältä taittua selkäranka. Riku Laine toi taas energiaa peliin ja Matias Suomen nopeus oli hyvinkääläisille hankalaa. Kun Matias tulee vaihdosta kentälle muuttuu pelin rytmi samalla. Hän on vaikea pideltävä, analysoi Tapio Nieminen.

Sunnuntaina Ura pelaa monitoimitalolla kello 17 jännittävän paikallispelin Turun NMKY:tä vastaan, joka on ollut viime aikoina nousukiidossa, neljästä viimeisestä ottelusta sillä on kolme voittoa. Joukkueessa on monta Urasta tuttua pelaajaa: Joonas Mattila, Olli Alonen, Lauri Kuuluvainen, Jere Valtonen, Timka Jaakkola ja Jan-Axel Alanko.

– Namikan tehokkain on alle alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa aloitusviisikon paikkaa kolkutteleva Eero Innamaa. Namika on nuori ja yritteliäs ja heittää kaukaa, sanoi Tapio Nieminen.

Ottelutilasto