Onnistumisten ilta

0
Uran Jussi Kukkonen ajaa Karkkilan korille.
Uran Jussi Kukkonen ajaa Karkkilan korille.

Ura Basket – KaU Koris 93 – 62 (36-29)

(21 – 12, 15 – 17, 28 – 14, 29 – 19)

 

Ura Basket voitti Karkkilan suurinumeroisesti hallitsemalla korinalustoja. Kun Karkkila hävisi levypallot 64-31, ei selitystä tarvitse kauempaa hakea. Kun lisäksi Uran muutama onnistuminen toisen puoliskon alussa latasi joukkueen energialla, nähtiin paljon onnistumisia ja energistä pelaamista.

Uran tavoitteena on selvästi isompana mennä korin alle. Osaselitys suuren levypallomäärään on kuitenkin omien alta ohi heitettyjen heittojen seuraaminen. Ensimmäisellä jaksolla Karkkilalla on puolustuslevypalloja 17, Uralla hyökkäyslevypalloja 14.

Toisen jakson alku oli Uran näytöstä. Se alkoi Kraidon Woodsin donkilla, joka illan suuren onnistujan Joona Airenteen mielestä latasi energiaa koko joukkueeseen. Energia näkyi myös puolustuspäässä ja onnistumiset tarttuivat koko joukkueeseen.

– Ottelun alussa oli nihkeää, emme saanet heittoja sisään. Toisella jaksolla pääsimme hyvään flow-tilaan, sanoi Airenne.

Puolustuksessa Ville-Markus Milan ja Roope Tammi puolustivat hyvin KaU:n vaarallisen Aatu Kivimäen 15 pisteeseen. Teemu Ritanotko keräsi Uran kovimmat tehopisteet (29) 18 pisteellä ja 16 levypallolla. Menetyksiä joukkueelle tuli 20.

– Panostimme korin alle pelaamiseen ja onnistuimmekin siinä. Olimme karkkilalaisia yhtä tai kahta kokoa isompia, sanoi Tapio Nieminen.

Tapio Nieminen totesi että menetykset ovat nopeaan peliin pyrkivän joukkueen suuri heikkous. Kun tuota määrä saa karsittua viidellä, on mahdollista haastaa ja voittaa sarjan kärkijoukkueetkin.

Ottelutilasto

Päävalmentaja Tapio Niemisen mietteet ottelun jälkeen.