Perniön kokemus ratkaisi

0
Ura voitti tasaisesti edenneen ottelun levypallot, mutta nyt ratkaisevasti muodostuivat menetykset, riistoista Perniö pystyi tekemään korinsa helpommin. Johtoaseman muutoksia pelissä oli kuusi ja tasatilanteita seitsemän.
Ura voitti tasaisesti edenneen ottelun levypallot 42-28, mutta nyt ratkaisevaksi muodostuivat menetykset, riistoista Perniö pystyi tekemään korinsa helpommin. Johtoaseman muutoksia pelissä oli kuusi ja tasatilanteita seitsemän.

PeU-Basket Ura Basket 73 – 68 (40-40)
(23 – 19, 17 – 21, 20 – 18, 13 – 10)

Ura Basket ja Perniö pelasivat torstai-iltana tasaisen ottelun, jonka PeU kokemuksen turvin käänsi voitokseen. Ratkaisuhetkillä Ura ei saanut onnistumisia, ja Perniö teki tarvittavan eron.

– Ei ollut hyvä peli meiltä, mutta tasainen. Haastoimme yhden sarjan kärkijoukkueista. Mutta nyt oli onnistujia liian vähän, tiivisti Uran päävalmentaja Tapio Nieminen.

Kolme minuuttia ennen loppua peli oli tasan, mutta Ura ei onnistunut viimeisen runsaan neljän minuutin aikana tekemään pelitilannekoria, vaikka hyviäkin heittopaikkoja oli. Menetysten suuri määrä ei edesauttanut. Uralla niitä oli 23, PeU:lla vain kuusi. Perniön pelitapa perustuu huolelliseen pelinrakenteluun, ja Uran pyrkimys nopeisiin hyökkäyksiin näkyi nyt pallonmenetyksinä. Vapareistaan Ura heitti yli puolet ohi.

Uran taktiikkana oli peluuttaa Kraidon Woodsia Perniön vaarallista (lue tehokasta) Henry Pwonoa vastaan. Jos tämä kaksinkamppailu olisi mennyt tasan, olisi tulos ehkä toinen. Woods ei pelannut huonosti (18/13), muttei myöskään ollut parhaimmillaan, mistä kertoo 9 menetystä. Ja tarvittavaa paikkausta ei tullut nyt muiltakaan. Joona Airenne (9/5) onnistui ehkä parhaiten.

Tiukan matsin loppuhetkillä Ura siis onnistui luomaan hyviäkin heittopaikkoja, mutta nyt ne heitot eivät osuneet. Ero syntyy helposti siitäkin että Perniöllä on kokeneempia pelaajia, jotka vastaavassa tilanteessa ovat olleet useamminkin.

– Tämä on meiltä opettelua vielä, varsinkin tiukoissa lopputilanteissa olemme kokeneempia joukkueita vastaan oltu vähän pulassa, ei ole aina löytynyt sitä, joka pistää sen pallon koriin kun sitä tarvitaan. Perniön kokeneet Savolainen ja Himberg heräsivät pelaamaan juuri silloin kun ratkaisuja tarvittiin. Mutta kyllä me loppuun asti pystyimme hyvin haastamaan tällaisen kärkipään joukkueen.

Ottelun kummallisuuksiin kuului katsomosta huudettu huuto, josta Ura Basket sai teknisen virheen.

Sunnuntaina monitoimitalolle vastaan kello 17 tulee lyhyt joukkue, Karkkila, joka sarjataulukossa on heti Uran perässä.

Ottelutilastot