Potter-tapahtuma veti kirjaston täyteen pikkuvelhoja

0
Ada, Alina ja Saga valmistivat itselleen Heidi Heiniön opastuksella tupamerkin.
Jonna Dalen selasi 3-vuotiaan Matildan kanssa Harry Potter -kirjaa. Lukunurkassa oli Helmi ja Elsa Tuomisen vuoro lukea ääneen Viisasten kiveä.
Jonna Dalen selasi 3-vuotiaan Matildan kanssa Harry Potter -kirjaa. Lukunurkassa oli Helmi ja Elsa Tuomisen vuoro lukea ääneen Viisasten kiveä.
Rohkelikon tuvan johtajaksi muuntunut kirjastonhoitaja Kaarina Sainio on pannut merkille, ettei Harry Potterin magia ole laantunut, vaikka ensimmäisen osan ilmestymisestä on kulunut kohta 20 vuotta. Hän arveli, että vain Star Warsin ympärille rakennettu tapahtuma voisi vetää kirjaston yhtä täyteen.
Rohkelikon tuvan johtajaksi muuntunut kirjastonhoitaja Kaarina Sainio on pannut merkille, ettei Harry Potterin magia ole laantunut, vaikka ensimmäisen osan ilmestymisestä on kulunut kohta 20 vuotta. Hän arveli, että vain Star Warsin ympärille rakennettu tapahtuma voisi vetää kirjaston yhtä täyteen.
Rohkeimmat velhot uskaltautuivat maistamaan hämähäkeillä höystettyä vihreää taikajuomaa.
Rohkeimmat velhot uskaltautuivat maistamaan hämähäkeillä höystettyä vihreää taikajuomaa.

Salaperäiseltä näyttäviä esineitä, sulkakyniä ja vihreää juomaa, jonka seassa lilluu hämähäkkejä. Kaarinan pääkirjaston kokoushuone oli torstai-iltana kuin suoraan Tylypahkasta. Kirjastossa vietettiin toista kertaa kansainvälistä Harry Potter Book Night -tapahtumaa.

Viime vuonna tapahtuma houkutteli kirjastoon noin 50 lasta ja nuorta. Ensimmäisen tunnin perusteella kävijäennätys näytti menevän tänä vuonna rikki.

Kirjastolle kerääntyneiden Harry Potter -fanien mieleen tuntui olevan erityisesti taikasauvaseppä Garrick Ollivanderin vetämä sauvapaja. Kävijöillä oli myös mahdollisuus tehdä Tylypahkan tupatesti, selvittää oma velhonimi ja valmistaa itselleen tupamerkki. Kokoushuoneen nurkassa luettiin ääneen Viisasten kiveä.

Kahden tyttärensä kanssa tapahtumaan tullut Jonna Dalen tunnusti itsekin olevansa kova Potter-fani. Hän laskeskelee olleensa 11-vuotias, kun ensimmäinen Harry Potter -kirja ilmestyi. Tarina imaisi välittömästi mukaansa.

– Muistan, kun Feeniksin kiillan ilmestyttyä jonotin vanhempieni kanssa Citymarketin parkkipaikalla kaupan aukeamista.

Nyt Dalen odottaa uuden Potter-maailmaan perustuvan Ihmeotukset ja niiden olinpaikat -elokuvan ensi-iltaa.

– En oikein osaa sanoa, mikä Pottereissa vetoaa. Kai se maailma on vain niiden kiehtova.

Katso video taikasauvapajasta.