Sulkapalloseura Clearille historian ensimmäinen aikuisten SM-mitali

0
Jesse Lehtimäki ja Valtteri Nieminen toivat seuralle sen historian ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.
Jesse Lehtimäki ja Valtteri Nieminen toivat seuralle sen historian ensimmäisen aikuisten SM-mitalin.

Vuoden 2016 sulkapallon SM-kisat oteltiin 5.-7.2. Vantaalla. Kaarinalaiselle Sulkapalloseura Clearille kisat olivat historialliset: Jesse Lehtimäki ja Valtteri Nieminen toivat seuralle sen historian ensimmäisen aikuisten SM-mitalin – väriltään hopeisen – hävittyään niukasti miesten nelinpelin finaalissa parille Henri Aarnio (ÖIF) / Iikka Heino (ESB) erin 2-1 (18-21, 21-15, 21-12). Lehtimäki ja Nieminen osallistuivat myös kaksinpeliin selviten molemmat 16 parhaan joukkoon.

Naisten puolella Clearia edusti Riina Mäkelä, joka sijoittui parinsa Mari Mikkosen (ÖIF) kanssa 8 parhaan joukkoon nelinpelissä. Sekanelinpelissä Mäkelä hävisi parinsa Tommi Saksan (DRIVE) kanssa ensimmäisessä ottelussaan tuleville Suomen mestareille, ja kaksinpelissä Mäkelän tie katkesi harmillisesti jo karsintaan.

Kaiken kaikkiaan kisojen tulos oli kuitenkin Clearin kannalta hieno: kolme pelaajaa SM-kisoissa, ja kotiin tuomisina miesten nelinpelin hopea. Kuriositeettina mainittakoon lisäksi, että Lehtimäki ja Nieminen olivat kisojen ainoat loppuottelijat, jotka eivät edustaneet mitään pääkaupunkiseudun seuraa. Nelinpelimitali oli myös ensimmäinen laatuaan kautta aikojen koko Varsinais-Suomessa.