Toimistosta harjan varteen

0
Tapio Svärd kertoo Jyrki Lapille tekonurmikentän hoidosta. Kentän harjaus nopeuttaa kentän sulamista, eikä energiaa kulu turhaan kentän lämmittämiseen. Kuva Aku Suomalainen
Tapio Svärd kertoo Jyrki Lapille tekonurmikentän hoidosta. Kentän harjaus nopeuttaa kentän sulamista, eikä energiaa kulu turhaan kentän lämmittämiseen.
Kuva Aku Suomalainen

Jyrki Lappi ravaa normaalina työpäivänään kokouksesta toiseen ja tekee toimistotöitä. Viime perjantaina hänen työpäivänsä muuttui tyystin toisenlaiseksi. Kaarinan kaupungin teknisen johtajan työ vaihtui Kaarinan liikuntapaikkojen huoltohommiin.

Perjantaina kaupungin päättäjät viettivät työelämään tutustumispäivää. TET-päiviä on järjestetty jo useamman vuoden ajan, ja Lapilla on jopa vaikeuksia muistaa, missä paikoissa hän on aiempina vuosina työskennellyt.

– Viime vuonna tutustuin Kaarinan vanhainkotitoimintaan ja sitä ennen olen työskennellyt esimerkiksi keittiössä, päiväkodissa sekä siivoamassa, Lappi muistelee.

Tänä vuonna Lapin työnkuvaan kuului erilaisiin liikuntapaikkoihin tutustumista, sekä niiden ylläpitoa ja huoltamista. Töissä häntä opasti liikuntapalvelujohtaja Tapio Svärd.
– Järjesteltiin Littoisten monitoimitalon paikkoja, siivosin Vaparin juoksuratoja ja nyt harjaan keskusurheilukentän tekonurmea, Lappi toteaa.

Tavoitteena toimivampi Kaarina

TET-päivä ei ole pelkkää virkistävää vaihtelua, vaan siitä saa paljon uusia näkökulmia päivätyöhön. Tutustumalla eri työpaikkoihin, saa koko kaupungin toiminnasta kokonaisvaltaisemman kuvan.

– Itse koitan valita paikan siten, että siitä hyötyy mahdollisimman paljon meneillään olevien hankkeiden suunnittelussa, Lappi tuumailee.
Nyt hän tekee selvitystä siitä, miten kiinteistö-, viher- ja liikuntapalveluiden toimintoja voitaisiin yhdistää ja kätevöittää.

Aku Suomalainen