Uralle työvoitto tasaisessa pelissä

0
Santeri Latvalan kolmonen pelin viime minuuteilla oli yksi pelin käännekohta. Ura voitti viimeiset minuutit 10-2.
Santeri Latvalan kolmonen pelin viime minuuteilla oli yksi pelin käännekohta. Ura voitti viimeiset minuutit 10-2.

HNMKY – Ura Basket  66 – 74

(18 – 18, 12 – 12, 19 – 22, 17 – 22)

Hyvää kevättä pelaava Ura voitti taitavan ja taistelevan HNMKYn viimeisten minuuttien onnistumisillaan. Kolme viimeistä minuuttia tasatilanteesta 64-64 Ura voitti 2-10, heittämättä kertaakaan ohi. Pisteistä kuusi viimeistä tuli vapaaheitoista.

– Ei ollut helppo ottelu. Odotimmekin vaikeata peliä, HNMKY:llä oli paljon pelissä ja pakkovoiton paikka kun se taistelee pitääkseen päänsä karsintaviivan yläpuolella. Heillä on sarjan paras puolustus ja he tulevat kovaa levypalloihin, sanoi Ura Basketin päävalmentaja Tapio Nieminen.

Pituusylivoimastaan huolimatta Ura hävisi levypallot 35-45 ja pitkillä Teemu Ritanotkolla ja Kraidon Woodsilla oli hyökkäyksessä ahdasta kun HNMKY tuplasi ja parhaimmillaan puolusti kolmella Uran senttereitä. Hyökkäyslevypalloihin helsinkiläiset tulivat aggressiivisesti kahden pelaajan voimin ja eliminoivat tällä tavalla paljon Uran nopeat hyökkäykset.

– Meidän puolustus onnistui hyvin, etenkin kun olimme vieraspelissä. Peli oli silti vaikea, tuntui siltä että kova lataus oli purkautunut sunnuntain Namika-pelin jälkeen. Mutta edellistä peliä ei voi jäädä miettimään kun seuraava tulee jo päälle.

Tapio Nieminen kertoi että joukkue on oppinut kääntämään tiukat tilanteet voitoiksi, luottamus tekemiseen säilyy. Kaiken taustalla on hyvä harjoittelu ja motivoituneet pelurit, jotka syksyn vaiikeuksienkaan jälkeen eivät luovuttaneet vaan jatkoivat työntekoa.

HNMKY-peli oli Uran toinen kolmesta viikon sisällä pelattavasta ottelusta. Sunnuntaina joukkue matkustaa Vaasaan ja seuraavan kotiottelunsa Ura pelaa poikkeuksellisesti perjantaina, 4.3.

Ottelutilastot