Vaasan veri vapisi

0
Riku Laine siirtyy loppukaudeksi vahvistamaan FoKoPon joukkuetta yhtä sarjatasoa ylempänä. Rikun ensimmäinen ottelu on torstaina Jyväskylässä HoNsUa vastaan.
Riku Laine siirtyy loppukaudeksi vahvistamaan FoKoPon joukkuetta yhtä sarjatasoa ylempänä. Rikun ensimmäinen ottelu on torstaina Jyväskylässä HoNsUa vastaan.

Vaasan Salama – Ura Basket 71 – 93 (34-45)
(21-17, 13-28, 21-30, 16-18)

Vain ensimmäisen jakson jaksoi Vaasa puolustaa kovaa ja fyysisesti pitkän matkan kangistamaa Ura Basketia. Joukkueiden taitoeroa isännät korvasivat fyysisellä pelillä. Mutta kun heidän edellisen päivän ottelunsa Turun NMKYtä vastaan alkoi painaa jaloissa, otti Ura pelin hallinnan.

-Olimme päättäneet hallita kolmen sekunnin aluetta, mikä toimikin hyvin. Teemu Ritanotko esimerkiksi otti 7 hyökkäyslevypalloa, mikä on kova määrä. Kun Vaasa sumputti oman korin alustansa jakeli Kraidon Woods palloa hyvin heittäjille, jotka kiittivät ja heittivät yhteensä 40kpl kolmen pisteen heittoja. Näistä osui tosin vain kolmannes, kertoi Ura Basketin päävalmentaja Tapio Nieminen.

Ura tiesi Vaasan avainpelureiden Jurvaisen, Linnolahden ja Shiwanin isot peliminuutit lauantain Turun Namika-ottelussa. Vieraat pitivät siksi tempoa, joka sitten koituikin Vaasan tappioksi. Samalla Ura sai peluuttaa nuorempia pelaajiaan Joona Airennetta ja Matias Ahosta, joista etenkin Airenne osui eilen hyvin.

Kolmannen jakson alkuun Joona Forsström upotti kolme kolmosta, Ura veti 9-0 -jakson ja peli oli käytännössä ohi.

Poikkeuksellisesti pelaa Ura seuraavan kotiottelunsa perjantai-iltana, jolloin nousukarsintapaikasta taisteleva Raholan Pyrkivä tulee monitoimitalolle klo 18.30 edessään pakkovoittotilanne.

– Me voimme pelata paineettomasti ja haluamme näyttää yleisöllemme osaamistamme ja peliämme jolla syksyllä olisi voitettu monta kovaa joukkuetta. Meillä on itseluottamus nyt kohdallaan, sanoo Nieminen.

Ottelutilasto
Riku Laine siirtyy Forssaan

Uran kapteeni ja taistelutahdon ilmentymä Riku Laine siirtyy Forssan Koripoikiin (FoKoPo) loppukaudeksi. Korisliigassa pelaavan Loimaan Bisonsien huono taloustilanne sai parhaat pelaajat siirtymään muualle. Samalla Bisonsien yhteistyökuvio nosti pelaajia divarin A-lohkossa pelaavasta FoKoPosta korisliigaan ja Rikulle vapautui paikka Forssasta.

– Kun meillä on sarjasijoitus seitsemäs tai kahdeksas ja sarjapaikka varma, näimme tässä hyvän win-win -tilanteen, josta hyötyvät kaikki osapuolet. Riku saa mahdollisuuden pelata ylemmällä sarjatasolla ja samalla näytön paikan. Meille se tarkoittaa että Rikun keskimäärin pelaamat 30 minuuttia tulee jakoon muille, myös nuoremmille pelureille (Ahonen, Sällylä, Airenne). Kun vielä kaikki asumisjärjestelyt ja koulukäyntikuviot järjestyivät hienosti, niin koko sopimuskuvio oli kokonaisuudessaan positiivinen, sanoi Nieminen.

Uutinen FoKoPo:n sivustolla

Riku Laine FoKoPoon