Uralla kauden parasta peliä

0
Santeri Latvalan koriin johtava syöttö Teemu Ritanotkolle. Puolustava Raholan Pyrkivän Timur Babkin hyytyi Latvalan kovassa puolustusprässissä.
Santeri Latvalan koriin johtava syöttö Teemu Ritanotkolle. Puolustava Raholan Pyrkivän Timur Babkin hyytyi Latvalan kovassa puolustusprässissä.

Uralla kauden parasta peliä ja monta onnistujaa 

Ura Basket – Raholan Pyrkivä 98 – 78 (47-34)

(28 – 16, 19 – 18, 27 – 18, 24 – 26)

Ura Basket voitti perjantaina kotonaan sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvan Raholan Pyrkivän Tampereelta kovalla puolustuksella ja tarkoilla heitoilla. Yleisö nautti siinä missä pelaajatkin, mutta nousukarsintoihin tähdännyt Raholan Pyrkivä vähemmän. Ura pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan hyvällä itseluottamuksella hyökkäyksessä, kovalla asenteella puolustuksessa ja laajan rintaman onnistumisilla. Seitsemän pelaajaa heitti 10 pistettä tai enemmän, ja ilahduttavasti nuorisokolmikko Matias Ahonen – Joona Airenne – Karri Sällylä onnistui hienosti. Jaossa olleet (FoKoPoon) siirtyneen Riku Lainen peliminuutit käytettiin nyt hyvin.

Voiton avaimena oli kova puolustus, mutta samalla oli Uran heittopeli murhaavan tarkkaa, kakkoset peräti 72%, kolmoset 45%. Yllätysvetona – myös päävalmentajalle – pelasi ennen sarjan alkua akillesjänteensä katkaissut Samu Kaaresvirta ensimmäisen sarjaottelunsa kylmän viileästi naulaamalla heti alkuun kaksi ensimmäistä kolmostaan pussin pohjalle. Korisliigan kokemus näkyi läpi koko ottelun oikeina ratkaisuina, ja hyvinä syöttöinä. Kaaresvirran mukanaolo todennäköisesti osaltaan siivitti muutakin joukkuetta tinkimättömään pelaamiseen.

Kraidon Woods aloitti hieman puolivaloilla, mutta helpohkon puolustuslevypallon menetys sisuunnutti miehen ja hän pisti ison vaihteen päälle, ja hallitsi ilmatilaa sen jälkeen yhdessä Teemu Ritanotkon kanssa.

– Kraidon on kiltti ihminen eikö tekisi pahaa kärpäsellekään. Mutta ärsyyntyneenä hän tekee pahaa jälkeä, analysoi päävalmentaja Tapio Nieminen.

Suurimmillaan Ura Basket johti ottelua 29 pistettä, mutta viimeiset viisi minuuttia olivat pelailua, jonka aikana Rahola sievistelí loppunumeroita.

Äänekäs kaarinalaisyleisö sai samalla mahdollisuuden nähdä ikäkautensa huippuihin Suomessa kuuluvan Raholan Tommi Rasin vakuuttavaa pelaamista. Rasi heitti 23 pistettä ja näytti että kylmäpäisyys on valttia kun kurottaa korkealle. Kun Rasi sai tilaa, rankaisi hän yleensä tarkalla heitolla.

– Suurin ero joukkueiden välillä oli heittoprosenteissa, oli Rasin oikeaan osunut analyysi ottelusta.

Valmentaja Tapio Nieminen kertoo ajatuksiaan pelistä.

Ottelutilasto